Mias Familjeblogg

Det här med namn

Lillebror har fått ett namn. Han heter Sander.

Jack, Zeb och Sander. Det känns så rätt! Visa från tidigare erfarenheter har vi inte stressat fram ett beslut denna gången utan vi har låtit det ta sin tid. Och vi har det fortfarande på prov. Låt mig förklara varför.

Lätt som en plätt

Storkillen hette Jack från det att han blev till i magen. Det var aldrig någon diskussion om något annat. Vi funderade dock på om han skulle ha fler än ett namn och därför hade vi även några andra förslag på lur, som Tiger (Jack Tiger Tjärnlund. Hur gulligt liksom?) och Viktor. Han fick tillslut bara ett namn ändå, så de andra förslagen blev liksom över.

Platt fall och en lyckoträff

När lillkillen kom var det därför där det började, med de namn vi hade gillat och fått över två år tidigare. Vi försökte även komma på nya förslag, men vi hade ingen självklar kandidat och när vi valde Viktor som namn kändes det aldrig helt hundra. Men vi basunerade ut vårt beslut till familj och vänner, mormor bjöd på Viktor-tårta på jobbet, och namnet meddelades till BVC, babysim och jobbkollegor. Jag märkte dock ganska snart att jag valde att inte använda namnet. Jag kallade honom istället allt annat, som bebisen, lillkillen eller lillebror. Och så två dagar innan namnregistreringspapperna skulle vara inne hos skatteverket på tremånadersdagen så bröt jag ihop och bekände inför en förvånad Kalle att bebisen inte kunde heta Viktor, för det var ingen Viktor. Och jakten började om från noll. Fast med en väldigt tajt deadline.

Men som av en slump så sitter mannen dagen efter och läser namn i födelsedagsannonserna i morgontidningen och plötsligt utbrister han: ‘Zeb! Han kan heta Zeb!’ Jag älskade det direkt och det kändes genast som att det var det namnet vi hade letat efter men aldrig hittat. Så sedan dess har Zeb hetat Zeb och vi fick ringa runt till familjen och meddela namnbytet. (Till vår stora förvåning tyckte alla att Zeb passade mycket bättre så det blev inte så dramatiskt som vi hade trott.) Slutet gott – allting gott. Och papprena skickades till och med in i tid.

Nu kan vi detta, eller?

På grund av namnfadäsen med lillkillen har vi alltså denna gången tagit det lite lugnt med hela namndiskussionen. Vi har pratat om namn, samlat ihop några olika alternativ, lyssnat på vänners förslag och hittat våra egna favoriter. (Alla olika såklart. Mina favoriter var Sigge, Ebbe och Joel. Mannens har hela tiden varit Sten. Vi båda gillar Zach, men det blir nästan för bra i kombination med brorsornas namn… Lillkillen tyckte Erik eller Isak. Storkillen tyckte Henri.)

Men så en dag kom mannen upp med namnet Sander. Han fick det från någon dokumentär om The Clash som han kollade på och vi båda gillade det direkt! Så nu, dryga tre veckor efter förlossningen, var vi alla ganska sugna på att bestämma ett namn (framför allt barnen har velat ha ett beslut) och hux flux tyckte alla att Sander var ett jättebra förslag. Så nu kör vi på det!

Men, som sagt, vi är inte dummare än att vi lär från våra misstag, så namnet är fortfarande på en uttalad provperiod i några veckor. Så får vi se om det landar så rätt som det känns just nu. Sander.

imageimageEtt hett tips för att komma till rätt beslut är att skriva ut namnförslagen i ett typsnitt man gillar och se vilket alternativ som tilltalar mest visuellt. Man går förbi namnhögen och slänger ett öga lite då och då och ser om det är något av namnen som sticker ut ur mängden.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]