Mias Familjeblogg

Att prioritera sin tid

Vardagen i bebislivet har börjat ta vid. Barnen började på fritids i måndags, mannen jobbar (visserligen hemmavid denna veckan) och jag har mer hand om Sander på egen hand än tidigare. Det gör att jag har börjat få en uppfattning om hur vardagen kan komma att se ut den närmsta tiden, även om jag just denna veckan har ordentligt uppbackning av mannen som gör att det fortfarande känns rätt semestrigt.

Bebisars sovmönster förändras ju konstant, speciellt under den första tiden, och nu har vi landat på ungefär det här: en lite oroligare sömn under morgonen, en djupare förmiddagssömn, några lite längre vakenperioder under dagen kombinerat med halvtimmes sömnsnuttar under amning/bilfärd/vagntur etc., en djupare eftermiddagssömn och sedan somna för natten någonstans runt åtta-nio. Det ger mig några kortare pauser under dagen till att äta och fixa det vardagliga och ungefär två lite längre uppehåll på någon timme eller två under dagen där man nogsamt får prioritera vad man lägger tiden på. Plus en del kvällstid. Men om bebisen sover lugnt för natten innan killarna har gått och lagt sig så väljer jag oftast att natta dem och då går kvällstiden åt till sagoläsning och kvällsmys (för herregud vad de kommer på saker att prata om så fort det ska sovas...)

 

Under Sanders djupare sömnpass är det mycket som slåss om prioritet. Ska jag yoga? Juica? Röja? Tvätta? Baka bröd? Vila? Hitta på något med storebrorsorna? Sitta i solen och dricka te? Åka och handla? Varje aktivitet väljs med omsorg. De senaste dagarna har jag stannat uppe lite längre på kvällarna och följdaktligen varit ganska trött på morgnarna, så eftersom jag inte har kommit upp och kunnat ta tillvara på någon tidig morgontid så har förmiddagstiden helt enkelt fått gå åt till att yoga och göra MammaMage-övningarna. Det är min prio ett om jag får egentid. Det är klart att det går att yoga med bebisen vaken också, men jag föredrar att kunna ha full fokus på träningen när möjlighet finns. Och herregud vad min kropp behöver det! Jag är sååå stel jämfört med innan graviditeten. Det är verkligen som att börja om från början i varenda position. Ändå känner jag en sådan oerhörd tillfredsställelse över att ha kommit igång igen och jag hoppas att kroppen minns någorlunda snabbt hur den ska mjuka upp sig igen.

Eftermiddagstiden idag spenderade jag med storkillarna. Lille storkillen (hänger ni med på alla benämningar?) hade lärt sig att hänga i knäveck och släppa händerna idag på fritids och ville verkligen verkligen visa upp det för mig. Storkillen ville verkligen verkligen visa upp två hemliga ställen i skogen och ett klätterträd. Så vi tog våra cyklar och gav oss ut i sommarkvällen. Jag saknar att inte ha oändligt med obunden tid för dem längre (och jag känner att de saknar mig med), så det var precis vad vi behövde alla tre.imageimageimageimageimageimageimage


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]