Mias Familjeblogg

Första dagen på resten av hösten

Första skoldagen avklarad. Jag kände mig både stolt och lite rörd imorse när killarna cyklade iväg sida vid sida med sina stora skolväskor på ryggen.

Under eftermiddagen visade det sig att lillkillen redan har börjat tänka i skoltermer. När han berättade någonting under middagen så sa han '...det tog typ två minuter. Alltså 120 sekunder. Sextio plus sextio.' Som för att redogöra för oss att två minuter inte bara är ord han slänger sig med. Nej, han vet nu.imageMannen har börjat jobba som vanligt igen så här hemma har jag och Sander prövat på hur en random dag denna höst kan komma att se ut. Sander har haft en jag-vill-bara-ligga-på-mamma-och-amma-och-sova-dag så det har inte blivit jättemycket gjort här hemma, men å andra sidan, mysa med bebis är ju också en aktivitet.

 

Grönsakslådan och fruktskålen har i alla fall rensats ur. I kylen låg några gamla morötter och i fruktskålen låg några apelsiner som hade gjort sitt, så de trista resterna blev till en smashing morots- och citrusjuice istället. imageFärgglada rester av apelsin, grape, lime och citron som fick ackompanjera morötterna i juicemaskinen.imageFå juicefärger slår den här om du frågar mig.imageMorotsresterna från juciemaskinen tog jag tillvara på och lagade morotsbiffar till lunch. Jag har velat testa flera gånger eftersom det är så himla trist att slänga en massa morotsgrejs som går att använda, men idag var första gången jag kom till skott. Jag fick dock modifiera receptet lite, dels för att jag inte hade alla ingredienser hemma och dels för att smeten blev supertorr. Jag tolkar det som att jag har en väldigt bra juicemaskin som lämnar torra rester efter sig. Morotsbiffarna blev inte i klass med mannens kikärtsbiffar, men helt okej goda ändå.

Morots- och chiabiffar

 • 2½ dl morotspulpa (det som blir kvar när man juicat)
 • 1 ägg
 • ½ dl chiafrön
 • ½ dl krossade linfrön
 • 1 dl rismjöl
 • 1 dl bovetemjöl
 • ½ dl kokosmjölk
 • 2 nypor salt
 • 2 nypor bakpulver
 • 2 nypor gurkmeja
 • 2 msk kokosolja

Blanda ihop allt och stek. Lätt som en plätt! Servera med en klick nötsmör. (Jag körde på cashewsmör.)imageimageMorotsbiffar av juicerester, serverat med spenat, ruccola och cashewsmör. Perfekt lunch en random höstdag! (Jag vet att augusti är en sommarmånad, men idag har vädret haft rätt svårt att bestämma sig här i Helsingborg så det känns som en typisk höstdag.)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]