Mias Familjeblogg

Simskolepremiär och amningshjärna

Idag har lillebror varit väldigt mycket mer tillfreds än igår och han lät mig både yoga i en hel timme och juica grönt imorse. Lyx! Men trots morgonyoga slog tydligen amningshjärnan till för helt plötsligt befann jag mig i väntrummet på BVC på helt fel dag. Eller ja, jag var där på utsatt dag och tid, det var bara det att det inte var den dagen jag trodde att det var. (Jag trodde det var onsdag, men anade oråd när jag kom på att barnen ju började i skolan igår…) Tur då att man har en flexibel och urgullig BVC-sköterska som tog emot oss ändå. Vikt och längd och hela tjofräsen – check!imageGrön start på morgonen.

Efter besöket tog vi oss ut till Gårdsbutiken i Rydebäck – vilket är precis vad det låter som, en gårdsbutik – och köpte massvis med nyskördade hallon och blåbär. En del fick gå till lyxmellis och resten åkte in i frysen.imageDramatisk himmel över Öresund, fångad på väg till…image…Gårdsbutiken.imageimageSedan var det simskolepremiär för killarna. Vi har en tidig tid denna terminen och tanken är att jag ska rodda runt det själv med alla tre barn. (Plan B är att mannen får rycka ut lite tidigare från sitt jobb.) Och visst gick det bra. Dock kom mannen på överraskningsvisit efter halva tiden för att se om jag behövde hjälp (plus att han som gammal simmare gillar både simhallen och att kolla på killarnas träning.) Eftersom jag inte behövde hjälp räknas det enligt mig bara som trevligt sällskap, inte utryckning.imageDagens färgglada lyxmellis innan simskolan!imageFör energi behövdes! Det simmades längder i hela 40 minuter.

Som om inte det var nog för idag så visade det sig att fler än jag hade lite bomull i hjärnan för storkillen kom hem från skolan utan sin yttertröja. Så det blev en sväng till skolgården ikväll för att leta. Vi hade en massa skoj, men någon tröja hittade vi inte. Gissar att jag måste börja namna killarnas ytterkläder… imageAtt trixa på stänger är inte att leta.imageAtt stampa på kastanjer är inte heller att leta.

Det blev alltså inte så mycket röjt här hemma ikväll vilket var planen eftersom jag får finbesök av en barndomsvän med familj imorgon, men jag gissar att vi kan ha det mysigt i röran ändå. Bara jag kommer på något att laga till lunch…

Efter denna dagen ger jag mig själv en eloge som trebarnsmamma och ser fram emot nästa stanna-hemma-och-amma-i-soffan-hela-dagen-dag. Med den här sötnöten.imageÅh så jobbigt det är att lyfta nacken. Men rätt mysigt att ligga på mage ändå.imageMåste vila nu.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]