Mias Familjeblogg

Besök av både gamla och nya vänner

En del av att få barn är alla härliga besök som kommer med det. Alla vill träffa bebisen och plötsligt går man igenom hela bekantskapskretsen inom loppet av några veckor, medan bebisen fortfarande är sådär bebisliten som folk (i alla fall många) gillar mest.

Häromdagen hade jag en av mina äldsta vänner på besök. Jag hade utlovat lunch, men eftersom Sander gjorde anspråk på mig mestadels av tiden, fick jag laga lunchen på distans, med min vän som köksredskap. (Det är väl det alla matprogram på tv bygger på nu för tiden – att gästerna lagar sin egen mat?) Det gick såklart alldeles utmärkt och jag hade dessutom varit så klok att jag hade planerat en superenkel lunch. Ugnsbakad lax med en potatissallad (potatis, avokado, rödlök och haricot verte) och en grönsallad (ruccola och spenat).

Idag hade jag en av mina nyaste vänner över på fika och vi svirade ihop den här underbart goda somriga glassen. Den är helt enkelt fabulöst god som efterrätt eller till fika och den går dessutom supersnabbt att göra om man exempelvis har en bebis på armen när man plötsligt blir sugen på något gott.

Något som var gemensamt för båda besöken var (utöver babbel och alldeles för lite tid) att Sander fick fler fantastiskt fina presenter. Det märks att folk gillar att handla bebisgrejor.imageMan vet att man har fått present av rutinerade småbarnsföräldrar när man får en outfit i en stor storlek! En storlek som tas fram när alla andra presentkläder är urvuxna.imageFin färg och form från Färg & Form Sweden.

Annars har vi haft två dagar med en lite ledsnare bebis än vad vi är vana vid. Men så är han ju precis fem veckor fyllda och det är ungefär då som magen börjar komma igång ordentligt. Igår blev det ingen sammanhållen sovpaus (som inte var på mig) på mer än tio minuter, så jag hann inte med någon yoga. På kvällen när alla tre barnen hade somnat blev det dock en och en halv timmes egen vuxentid, men då fick yogan stryka på foten för…tystnad och trumvirvel… det första epsombadet sedan jag var gravid! (epsomsalt = bittersalt = magnesiumsulfat = muskelavslappnande)

Det var helt fantastiskt skönt att lägga sig i ett varmt bad igen! Nacke och axlar, som är stela av all amning i märkliga positioner, mjukades upp på direkten och nattens sömn var gudomlig! Jag vaknade upp mjuk som en docka imorse. Och på dagens yogapass, som jag alltså lyckades få till, så märktes det att kroppen var lite mjukare igen. Det finns alltså hopp om att stelheten återigen kommer lämna denna kropp.imageFint ljus som föll på yogamattan, som för att säga ‘Komsi, komsi. Var har du varit?’ imageJag vill bli mjuk och stark! Nu! Tålamod, vad är det?imageDagens efter-yoga-fika.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]