Mias Familjeblogg

Ett bottennapp till dag

Idag gick Ironman i Köpenhamn. Medan mina två übercoola vänner satt och cyklade som bäst satt jag i soffan med en sovande bebis i min famn. Trött. Jag hade en risig natt och vaknade på fel sida sängen. Alltså helt fel sida. Några tålamodsprövande dygn med mer eller mindre konstant amning i kombination med för lite nattsömn gör lätt det med mig. Men jag kunde inte somna om eftersom jag vaknade arg. Så istället tänkte jag överlista tröttheten.

Efter flera dagar av avbrutna yogapass, uteblivna promenader och halvdanna mag/knipövningar hade jag (näst efter ordentligt med sömn) bara en önskan för den här söndagen – att få träna ostört. Så jag började direkt. Mannen tog Sander. Jag tog en morgonpromenad. Det hjälpte lite mot humöret. Sedan åkte mannen och killarna till golfbanan och Sander somnade äntligen lite djupare i sin säng. Då blev det yoga och magövningar. Kändes bra. Träningslusten hade plötsligt väckts, det halvtråkiga humöret var som bortblåst och ett mess från en vän om att följa med på ett simpass under kvällen kunde inte motstås. Jag tackade ja. Glad som en lax!

Så vi förberedde allt här hemma för att jag skulle kunna komma iväg. Vi fixade tidig middag. Jag packade väskan. Körde en dubbelamning. Och så minuten innan jag skulle sätta mig i bilen så inser jag att jag inte har kollat upp öppettiderna ordentligt. Simhallen stänger för motionssimmare samtidigt som simmet var planerat. Min vän går en kurs och kommer in, men jag kommer inte bli insläppt. Sån besvikelse! Jag kollar snabbt upp gymmet istället, men samma sak där. Jag är ute ungefär en halvtimme för sent. Det blir alltså ingen träning.

Jag blev sjukt besviken och fick en liten meltdown. Vi som till och med hade tinat bröstmjölk till bebisen som jag har samlat. Vilken waste! Efter en stunds pepp lyckades jag motivera mig att lämna huset och gå en promenad till, trots regn och blåst. Arg som ett bi. Trött på promenader! Så jag bestämde mig för att benen minsann skulle få sig ett pass ändå och körde en hybridrunda. Jag gick en dryg kilometer till en hög, brant kulle, sedan körde jag tio intervaller i backen – springa upp, gå ner. Och det funkade. Jag blev svettig, började flåsa och fick mjölksyra. Sedan gick jag hem igen. På möra och lite vingliga ben. Hemma spelade jag ut det sista kortet jag hade mot tröttheten och körde ett epsombad. Det höll mig vid liv en stund till, men nu är det sömn jag behöver. Så med både trött kropp och trött knopp hoppar jag i säng och hoppas på en bättre natt.imageHär har jag suttit lite för mycket de senaste dagarna. Tur då att vyn neråt är så fin (alltså där lillebror ligger och sover på min mage).imageimageVädret på morgonrundan var det i alla fall inget fel på.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]