Mias Familjeblogg

Oumbärlig no more

Nu kan jag åka iväg på kortare egna äventyr utan att oroa mig för att resten av familjen utsätts för hjärtskärande bebisskrik från hungrig bebis. Matsituationen är nämligen löst och jag tänkte dela med mig om hur vi gör.

Jag helammar men pumpar inte ut någon mjölk. Jag har egentligen bara testat att pumpa en gång för sju år sedan, men då fick jag det inte att fungera. Däremot läcker jag som ett såll från det bröst jag inte ammar ifrån när jag ammar. Och det är ju helt klart slöseri på bröstmjölk. Så jag har köpt två stycken uppsamlingsbehållare på apoteket som fungerar alldeles ypperligt. Man sätter den lilla plastkoppen på det bröst man inte ammar och så samlas den läckande mjölken helt enkelt upp istället för att gå till spillo. När jag sedan lägger ner Sander efter amningen (det är helt okej att låta behållaren sitta någon timme på bröstet om bebisen har somnat på en) så tömmer jag mjölken i en isbitsform (kokad och rengjord) som jag förvarar i frysen, med lock/skydd på. Jag läcker ca en isbitskub per gång så jag har en form igång som fylls upp kontinuerligt i frysen. (Jag samlar bara på dagtid. På natten är jag för trött för att gå upp plus att jag liggammar, typ i sömnen.)

Den frusna mjölken kan sparas i ett halvår. Om man inte planerar att använda den inom några dagar eller om isformen har blivit full så flyttar man helt enkelt över kuberna till en sluten bytta och datummärker den. Det kanske låter meckigt, men det går av bara farten när man väl har börjat och är ju toppen att ha som matförråd hemma. Sedan är det bara för den som håller bebisvakt att värma 3-4 iskuber bröstmjölk till kroppstemperatur i ett vattenbad (mikra inte bröstmjölk!) och mata. Voila! Mamma matfabrik är tillfälligt off duty och kan passa på att sova, åka och klippa sig eller gå på ett simpass som inte blir av.imageJag tänker att den här bilden är trevligare än en bild på min frusna bröstmjölk.imageMen flaskan kan ni få se. Vilken bebis kan motstå mammas mjölk i en så här fin liten giftfri glasflaska från Lifefactory?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]