Mias Familjeblogg

Så lite tid

Jag både minns och minns det inte. Hur tiden vissa dagar fullkomligen försvinner när man har en bebis att ta hand om. Hur två timmar kan gå till att amma, till att försöka få honom att komma till ro, eller till att bada honom och klippa hans naglar och massera den lilla bebismagen i jakt på en bajsblöja. Eller hur den där promenaden på en kvart ner till Ica Maxi för att hämta ut ett paket helt plötsligt blir till ett helt förmiddagsprojekt.

Det är både frustrerande och befriande på en och samma gång. Frustrerande därför att hjärnan omedvetet registrerar evighetslånga att-göra-listor som växer bra mycket fortare än de betas av. Befriande därför att prioriteten är så solklar. Bebisen styr och det finns väldigt lite att göra åt det. Det är bara att gilla läget och mysa järnet.

Idag har vi i alla fall lyckats ta oss iväg till simskolan igen. (Och Ica Maxi för att hämta ut ett paket då förstås. Så vet ni vad förmiddagen gick till…) Mannen slöt upp och killarna fick bada lite extra efteråt. För att öva på viktiga hopp. imageOlika typer av hopp är en viktig del av simkunskaperna. Här är ‘Gående mannen’.imageMellanmål före simskolan. Alltid mango- och banansmoothie om killarna får välja.

Lillebror verkar trivas i simhallen. Varmt och fuktigt och en massa bakgrundsljud is da shit. Han somnade av sig själv i bilbarnstolen. Utan napp. För han gillar verkligen inte napp. Vi har försökt få honom att ta den, men han verkar inte vilja ha den. Trots att det är en supersöt giftfri napp i naturgummi från Natursutten han erbjuds. Men det hjälps inte. Han har en stark vilja lillebror.butterfly_natursutten_round_s-webEn så här tuggvänlig napp kan man väl ändå inte motstå?

En annan sak han inte gillar är att åka bil till simhallen. Eller att åka bil punkt. Gillar. Verkligen. Inte. Han kan sitta och sova vrålgott i bilbarnstolen, men så i samma sekund som jag smyger in stolen i bilen så slår han upp sina vackra stora ögon, reflekterar en sekund och börjar illvråla. Ända tills bilen stannar igen. Tur att jag åker så otroligt lite bil i veckorna. (Hur helgens resa till Onsala ska gå kan man undra…)

I början fick jag för mig att han hade ont, men nu undrar jag om det inte har med bilens doft att göra. För ergonomin i bilbarnstolen är ju densamma utanför bilen som inuti. En studie på det? Någon?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]