Mias Familjeblogg

Borta bra men hemma bäst

Hemma igen! Bilresan hem var ungefär av samma kaliber som uppresan. Många vägarbeten (röjningsarbeten från gårdagens tropiska hällregn i Skåne?) och många amningsstopp. Men jag var tvungen att stanna så snart bebisen började bli ledsen, för med en skrikande bebis i bilen är jag ingen bra bilförare eftersom både hjärta och uppmärksamhet då snabbt förflyttas till baksätet. Nej, hellre en lite längre resa med många stopp än en ledsen bebis helt enkelt.imageEfter en lång och tråkig bilresa tyckte den här killen att det var superskönt att vara hemma igen. imageOch den här killen hade saknat oss. Men nu är ordningen här hemma återställd. Här blir jag utklassad i Kalaha. Vi gick sedan över till Memory, men även där var jag chanslös. Tur att jag fortfarande spöar honom i Sänka skepp.

Det här med att vara hemma hos sin mamma och pappa igen är alltid lika lustigt. Det är som att vara fjorton år gammal igen. Mamma kom på sig med att påminna mig om att jag måste hinna äta innan jag skulle åka på föreläsning. Det är faktiskt jätteroligt eftersom jag på något sätt har lyckats överleva i trettiosex år nu, även utan att ha bott under samma tak som mamma merparten av den tiden. Men omtanken är fin. Och att sitta med sina barndomskompisar runt köksbordet som om det vore 1992 fick oss att känna oss både unga och gamla på en och samma gång.

 

För övrigt hade frukten i mammas och pappas trädgård mognat och jag plockade med mig både äpplen och plommon hem. Jag plockade en ordentlig omgång, men det syntes knappt på trädet att jag hade tagit något alls. Inte så konstigt att rådjur, älgar och fasaner gör frekventa besök i trädgården...imageEtt av tre äppleträd som dignade över av frukt. Jag fyllde en påse men det märktes knappt.imageLagom många plommon per gren.imageMamma-omsorg. En supersnabb improviserad middag som hon svirade ihop till mig på två röda. Lax i ugn och en sallad med morot, vetegroddar, ärtor och avokado.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]