Mias Familjeblogg

På föreläsning med Sanna Ehdin

Igår kväll lämnade jag Sander och tusen kuber frusen bröstmjölk hos mormor och gick på föreläsning med Sanna Ehdin. Jag har läst hennes texter, blogg, böcker och tips under lång tid nu så det var spännande att få lyssna på henne i verkligheten också. Hon är en väldigt klok kvinna.

Så som det ofta blir när man bildar sig en uppfattning om någon genom att läsa deras texter så stämmer bilden sällan överens med verkligheten. Så även i detta fall. Sanna var helt enkelt inte lika uttrycksfull i sin person som hon är i sina texter. Det tog mig därför en stund att vänja mig innan jag kunde lyssna fullt ut på vad som sades. För sin fakta kan hon. Och nytänkande idéer har hon.

Föreläsningen varade i två timmar och precis när jag tyckte det var som bäst var det såklart dags att sluta. Del ett handlade om det fysiska; kroppen, kost, motion, inflammation osv. Del två handlade mer om det känslomässiga. Och den delen tyckte jag personligen var bäst. Det är svårt att återge vad som sades, men några konkreta tips tog jag med mig hem:

  • Andas med näsan. Både in och ut. Vaken som sovandes. Detta går att träna upp om man har för vana att andas med munnen. Näsandning tempererar och filtrerar luften, förhindrar att slemhinnorna i näsa och svalg torkar ut, optimerar syreupptaget, sänker kroppens stressnivå, förhindrar överandning osv. Endast vid kraftig fysisk aktivitet är det okej att andas med munnen.
  • Tugga maten mycket och länge. Käken är kroppens starkaste muskel och den behöver motion. Dessutom frigör tuggandet mer saliv och därigenom fler enzymer som gör att näringsupptaget ökar. Tugga mer så kan du äta mindre helt enkelt.
  • Vad gällde den mer emotionella delen av föreläsningen skickade Sanna egentligen genomgående följande budskap: Gör medvetna val varje dag som stärker dig och din hälsa! Dina handlingar i nuet är det som ger resultat i längden så välj bort negativitet, välj hälsa framför sjukdom, lyssna på ditt hjärta och lita på din tankes kraft. Varje dag.

 

Detta var en liten del av allt som sades och såklart ryckt ur sitt sammanhang, men jag kände mig både inspirerad och övertygad om att fortsätta prioritera hälsan i min vardag. Så jag fortsätter i den bana jag har stakat ut för mig själv och väljer bra mat, kosttillskott, frisk luft, natur, dagsljus, rörelse, stretch, motion och positivt tänkande. Så mycket som möjligt. Varje dag.imageI publiken satt det mestadels medelålders kvinnor, men faktiskt också en hel del män. I pausen bjöds det på Raw-fika. Jag hade med mig fyra kronor i kontanter. Inte mycket fika för mig alltså.imageDen här killen stod i garderoben. Han har nog inte lyssnat så mycket på Sannas råd.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]