Mias Familjeblogg

Hälsoutmaningen är igång!

Då börjar vi. Första dagen av hälsoutmaningen. Jag har äntligen bestämt vilka rutiner som ska bli min prio 1 resterande dagar i September.

1. MammaMage-övningar. Den här bara måste vara prioritet efter att man har fött sitt tredje barn och längtar efter att kunna börja springa igen, så den är en given etta. Jag har slarvat lite med övningarna på sistone så nu är det full fokus på att få loss de åtta minutrar som krävs varenda dag.

2. Power-shot. Denna kvalade in för att jag är nyfiken på om det gör skillnad. Jag har varit skeptisk till allt superpulver tidigare på grund av att jag tycker att det smakar så himla illa. Att blanda det i smoothie förstör smoothien. Att blanda det i vatten ger mig nästan kväljningar. Och jag har haft någon föreställning om att hälsa alltid ska smaka gott. Nu resignerar jag dock och bestämmer mig för att testa i 26 dagar. Jag förväntar mig en hög energi-nivå, att hålla mig undan förkylningar och ett minskat sötsug. Antingen gör hälsoeffekterna att det är värt det trots trist smak och konsistens eller så kanske jag helt enkelt börjar tycka att det smakar gott allt eftersom kroppen vänjer sig.

Min blandning består av:

 • 1 dl gurkmeja
 • 1 dl nyponpulver
 • 1 dl nässlepulver
 • 1 dl blåbärspulver
 • 1 dl vetegräspulver
 • 1 dl L-glutamin

 

Jag förvarar blandningen i en glasburk och så tar jag 2 msk blandat i ett litet glas vatten (typ 2 dl) på morgonen. Mmmmmm. (Not.)image

3. Oil-pulling. Att skölja munnen i kokosolja i ca 15 minuter varje dag. Jag hoppas på att hålla förkylningar borta, få lite vitare tänder och hålla en allmänt god munhygien. Den här kvalar in för att jag inte har testat mer än vid enstaka tillfällen tidigare plus att jag inte hann bleka mina tänder innan jag blev gravid som jag hade tänkt. (Tandblekning = starka kemikalier som inte ska användas vid graviditet eller amning. Nu kanske jag slipper helt.)

Det var mina val. Självklart innebär det inte att jag väljer bort allt annat på listan, men de här tre rutinerna ska få extra uppmärksamhet av mig de närmsta 25 dagarna. Vad väljer du?


12 comments on “Hälsoutmaningen är igång!

 1. Emelie on

  Vad kul med hälsoutmaning! 8 mån in i graviditeten, med redan hyfsat stort hälsofokus hänger jag på med några mindre men realistiska förändringar: nässköljning dagligen istället för vid akut behov (bäst att satsa på morgon- eller kvällsskölj?) samt citronvatten på morgonen. Jag är också nyfiken på Epsombad, kan man ta det som gravid?

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Ja! Heja vad kul! Det låter som jättebra rutiner du har valt. Jag skulle faktiskt ha valt att nässkölja på kvällen, för att bli av med allt man har samlat på sig under dagen. Du kan absolut bara i epsomsalt när du är gravid. Det är supermegaduperskönt! Muslekavslappnande som tusan. Epsomsalt används inom mödravården i flera länder (exempelvis tyskland och danmark) i just avslappnande syfte. Det är också super för ditt magnesiumupptag som då sker genom huden.

   Svara
 2. Webbredaktör on

  Superkul med utmaningen! Jag tänker hänga på, men måste formulera mitt mål lite – tror det blir något om att hålla en enklare detox samt ta mitt msm och glutamin varje dag. Det fuskar jag med lite… /Malin (getinshape)

  Svara
 3. caroline on

  Oj, den sista var lite otippad! Men alltså 15 minuter är ju JÄTTELÄNGE att gurkla något! Jag tycker två minuters flourskölj är en pina! 🙂 Då får vi hoppas att det ger resultat åtminstone!

  Jag har valt följande tre (laborerar lite mer kring dem på bloggen):
  1) 15 minuter på mattan (yoga, stretch, etc)
  2) 2 koppar grönt the
  3) 1 grönsaksmellis

  Kul och välbehövligt med en utmaning såhär, bra initiativ! Pepp pepp 🙂

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Caroline, härligt att du är på!
   Haha, 15 minuter är rätt länge. Men det får ju inte vara för lätt. Jag tror dock att det funkar även om man bara skulle lyckas få till fem-tio minuter. Men Sander tycker det blir så tyst och skönt när mamma är tyst i en hel kvart…
   Lycka till med dina tre! Bra val förresten!

   Svara
 4. Malin on

  Ja, gurglandet har jag testat några gånger. Det är tufft. Jag har fått liv att spotta och ta nytt. Det borde väl funka bra/Malin

  Svara
 5. Emelie on

  Nu blev jag inspirerad att testa denna blanding jag också!

  Varifrån får du tag på nässelpulver? Jag har inte kunnat hitta ett pulver som är så finfördelat som ditt ser ut att vara.

  Jag kan rekommendera gurkmeja som natuligt tandblekningsmedel. Gör en pasta av en gnutta vatten och ca 1/2-1 tsk gurkmeja. Först borstar jag tänderna med lite utav blandingen och tar sedan resten och låter det sitta kvar ca 10 min. Låter helkonstigt kanske, men för mig funkar det fint!

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Åh vad kul att du är på! Jag köper nässel-, nypon- och blåbärspulver från ph-balans. (www.phbalans.com) De har jättebra grejor och jag använder även deras ph-kalk och linfröolja. Det enda trista är dyr frakt.
   Tack för tipset om tandpastan. Ska definitivt testas!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]