Mias Familjeblogg

En helg som supermorsa

Nu gäller det att hänga med i svängarna. I fredags var vi Föräldralediga Familjen. Både jag och mannen hemma (han är föräldraledig tillsammans med mig på fredagar) och storkillarna hemma tidigt. Nästan som helg. (Så stor skillnad det är att vara två hemma förresten. Man hinner ju göra saker. Avsluta saker. Äta o sånt. Jag klippte gräset, rensade ogräs, röjde garaget och åkte till tippen. Ge mig en ostörd timme och jag kan uträtta stordåd!)

Men så lite senare på kvällen åkte maken iväg på svensexebestyr och jag blev supermorsa istället (ensam med tre barn = supermorsa). Jag skulle alltså rodda runt hela helgen med träningar och kalas och middagar alldeles själv. Eller ja, jag var ju uppenbarligen inte själv. Jag hade ju alla tre barnen som sällskap.

Helgen fick en lovande start. Fredagens nattning gick som smort, nattsömnen blev okej (jag kom i säng för sent och killarnas väckarklocka ringde lite otippat klockan halv fyra på natten, men annars var det okej), vi kom i tid till lill-killens tennisträning i lördags morse, presenten som storkillen skulle ha med sig på lördagens kalas blev fint fixad och inslagen och vi kom till och med i tid till kalaset.

Lillkillen var dock inte alls glad över att storebror skulle få gå på kalas utan honom. Han var faktiskt riktigt ledsen över det. (När man ofta är med sin storebror och hans kompisar och leker så är det ibland svårt att förstå varför man inte alltid blir medbjuden på allting som storebror blir.) Så ni kan förstå glädjeyran som uppstod när vi kom dit och lillkillen på plats blev inbjuden att stanna kvar. En sån lyckoträff! imageHär lämnade jag av båda storkillarna på kalas. Först fyra timmar senare var vi hemma igen allihop, men då behövde vi ett nytt äventyr. I fix! imageMysig tomt

Men sedan när vi åkte hem från kalaset måste min rastlösa inre röst ha vaknat till liv. ‘Går det inte lite för lätt nu? ‘ ‘Blev det inte större utmaningar än så?’ hörde jag den viska. Så jag bestämde mig för att det vore en väldigt härlig fortsättning på dagen att käka middag på stranden. Och kanske lite utmanande också. Så det gjorde vi. Tillsammans med en annan lätt vingklippt familj, där tre av fyra familjemedlemmar var på plats, blev det middag ur lådor på en filt på en gräsplätt vid havet. Underbart vrålmysigt. (Och lite utmanande när bebisen till slut tröttnade och ville hem fast brorsorna ville fortsätta kasta sten och åka linbana.)imageBärsele – oumbärligt om man ska laga mat och fixa picnic-korg med en bebis som vill sova men inte kan komma till ro när mamma är långt-bort-i-köket. imageUnderbart fin September-kväll.imageAmma på picnic-filt med havsutsikt. Jamen visst! Fotograferat av storkillen.imageEn väldigt pratsugen man med hund gick förbi. Eftersom vi har väldigt pratsugna barn (och han hade hund. Daah.) så blev det en sisådär tjugo minuters hundskola med fokus på trix. image

Nu är det söndag morgon och mannen har kommit hem igen. Han är väldigt välkommen! Jag tror jag ska börja dagen med en välförtjänt dusch…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]