Mias Familjeblogg

Hur går det för oss?

God eftermiddag! Hur går det för oss? I hälsoutmaningen alltså?

Här hemma verkar som att jag mer och mer går mot att bara vilja ha flytande föda till frukost och under förmiddagen. Det blir ofta diverse blöta drinkar och på sin höjd ett par nötter. Kanske som en naturlig följd på den gröna pulverdrinken jag svirar i mig varje morgon. För det gör jag! Och bättre och bättre går det. Jag har hottat upp drinken lite och rör nu ut lite mindre pulver (1 rågad matsked) i ett glas kokosvatten och så pressar jag i en halv citron. Det gör att pulvret löses upp ordentligt och då blir det faktiskt helt okej att dricka. Än så länge är det inte så att jag känner någon magisk skillnad i kroppen eller i energinivå, men jag har noterat att jag lite längtar efter den där drinken ändå. Att det är som att kroppen gärna vill ha i sig den. Och det är ju ett bra tecken.imageThe magic power shot.imageGårdagens frukost. Grape- och ingefärajuice och en smoothie på jordgubb, banan, chiafrön, linfröolja, mandelmjölk och rismjölk.

Vad gäller mina andra löften så går de också bra än så länge förutom att jag inte tajmar kokosolje-sköljandet till exakt femton minuter. Jag kör på så länge det känns bra och jag gissar att jag landar någonstans mellan tio och femton minutrar. Nu när jag har extra fokus på min munhälsa så har jag också gått tillbaka till tandpulver istället för tandkräm. Vanligtvis använder jag Urtekrams tandkrämer som är flourfria, men det här pulvret känns aningens mer robust och därför gillar jag det. Det är dock inte världssmidigt att ha med sig när man reser så ibland kommer jag av mig i användandet, men nu är det igång igen.10632104_465393806941764_819697868_nTandkräm och tandpulver utan flour.10661299_700321180042738_599189186_nEn liten solstråle.

Idag ska jag spendera dagen med det här underbara lille knippet. Planen för dagen är att ta oss och handla mat och att röja upp här hemma. Igår var det nämligen full rulle med simskola, musiklektion och föräldramöte så då blev det inte mycket gjort. Morgonen har än så länge börjat på bästa sätt med lång sovmorgon (vi gick och la oss igen när barnen cyklat iväg till skolan och mannen åkt till jobbet. Zzzz.) och en juice-session i köket. Det var länge sedan sist.image10661299_746882365359127_1362930051_nDagens frukost. Juice på gurka, selleri, äpple, broccoli och spenat. Och så lite macadamianötter till det.


5 comments on “Hur går det för oss?

 1. Webbredaktör on

  Det går bara bra! Kör min hälso-shot varje dag. Höll på att glömma idag, men precis då kom ditt inlägg och räddade mig 😉 Annars har jag faktiskt lagt in en påminnelse i mobilen! (men missade den idag ändå) /Malin

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Haha. Åh så bra Malin! Känner du någon skillnad av din shot än så länge? Jag måste säga att jag snarare än upplivad känner mig lite detoxig. Men det kan ju stämma. I så fall bör uppsvingen komma vilken dag som helst nu 🙂

   Svara
 2. Emelie on

  Jag kör på med citronvatten och nässkölj. Inga himlastormande förändringar fysiskt, men en bra känsla av att ta hand om sig själv bättre. Jag la också till kokosolje-sköljning för att jag var nyfiken, hoppas på mer synligt resultat där om ett tag!

  Svara
 3. Lotta on

  Har fått modifiera lite, men det funkar. Är i slutet av graviditeten och har fått sån magkatarr så istället för citronvatten dricker jag kokt, avsvalnat vatten. Men ut har jag kommit varje dag i alla fall! Jag är jättnyfiken hur det går med din oilpulling sen, det ska jag prova sen när bebisen kommit ut (vågar inte nu när jag mår illa), har hört så mycket gott om det.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]