Mias Familjeblogg

Fredagshäng

Fredag betyder två föräldralediga här i huset. Idag fick vi dock väldigt mycket jobb gjort för att vara föräldralediga. Mannen ägnade flera timmar åt sitt och jag var på första business-mötet sedan graviditeten. Det var riktigt härligt att klä på sig normala kläder, åka in till stan alldeles bebisfri i solskenet och spendera en timme i ett mötesrum för att prata varumärke.imageimageLite senare, efter skola och tennisträning, medan mannen lagade lax till middag, gick jag och barnen upp till skolan igen för att kolla på storkillens hemliga gång i skogen och lillkillens nya trix på stången. Jag är verkligen ingen harig förälder vad gäller att tillåta klättring och annan akrobatik, men idag fick jag lägga band på mig. Lillkillen hängde i knäveck på högsta stången, tog fart med hela kroppen och när han var på högsta punkten så släppte han helt enkelt greppet med benen och gjorde en framåtvolt ned på marken. Hälften av gångerna landande han som planerat. Hälften av gångerna blev det lite som det blev. Gaah. Men samtidigt så vet jag att jag själv hängde i knäveck från höga grenar i klätterträd när jag var liten och jag vet att man faktiskt har full kontroll över det där. Och jag tror det är väldigt bra för motoriken. Så jag lät honom hållas. Och snart kändes det inte så farligt längre.

Men dagens höjdpunkt var ändå när jag fick barnen att tro att jag är basketproffs. Jag hade en väldigt basketkänsla idag och satte boll efter boll till killarnas stora förtjusning. Jääh!imageSander somnade i sin vagn. Tjoho! imageSer ni de gula strecken på marken. Jag satte boll efter boll hela vägen till det femte strecket. Det impade på barnen kan jag lova!imageStorkillen rekar sin hemliga gång i skogen (därför osynlig) och lillkillen försöker komma upp i ett träd.

Nu är det fredagshäng i soffan med Suits på i rutan. Imorgon springer en massa vänner och kollegor och andra Helsingborgs maraton. Vi laddar med dem.imageBarnens fredagsmys: smoothies, jordgubbar (Maxi har äntligen tagit in ekologiska. Heja!), några rutor mörk choklad och eko-popcorn.imageDe vuxnas fredagsmys (togs fram när barnen somnat): te, saltade macadamianötter, rostade mandlar, mörk choklad och glutenfri lakrits. Mmmm.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]