Mias Familjeblogg

Vilken folkfest!

Idag gick Helsingborgs första maraton av stapeln. Banan var dragen ungefär femtio meter från vårt hus så vi tog vårt ansvar som publik och supportar på allra största allvar. Imorse när storkillarna var på tennisträning slöt jag och Sander upp med en massa grannar mitt i en av de värsta höjdstigningarna på banan (faktiskt mitt på skolgården. Så vi gick dit idag igen.) och hejade för glatta livet. Det var riktigt kul att se hur folk levde upp när de blev framhejade som kungar. Vi fick många glada tillrop och leenden och till och med några glädjeskutt. (Men så var det bara dryga milen sprungen också.) Vi blev också utnämnda till 'bästa kurvan än så länge' av en man som sprang förbi i takt till våra hejaramsor.imageLång jobbig stigning upp på landborgen.imageBarnen körde en slags high-five-metod som var högst energigivande.imageSander har äntligen börjat sova riktigt gott i sin vagn och jag hann heja på varenda löpare innan det blev amningsdags mitt på skolgården.

Efter killarnas tennis åkte vi in till målgången hela familjen för att ta emot en vän som sprang. Det var hur mycket folk som helst där och en riktigt härlig stämning. Jag blev så sjukt peppad av att se alla löpare stappla fram efter målgången med stela, ömma ben. Som jag hade velat vara en av dem.

 

Vår vän sprang i mål precis på utlovad tid och vi fick en banrapport. Banan var som väntat tuff med flera ordentliga stigningar, men också otroligt vacker med långa sträckor längs med vattnet och i skogen. Det stod tydligen en hel del folk i stort sett utmed hela vägen och efter halva sträckan, när banan gick inom centrum, var den dragen genom Helsingborgs nya arena (inomhus alltså), där det var cirkus och en massa folk på läktarna. Så coolt att jag var tvungen att försäkra mig om att vår vän inte trötthets-hallucinerade. Men han lovade att det var sant. imageMålgången på gröningen i Helsingborg.imageCoolaste vännen drog till med en tid under fyra timmar. På en bana med många höjdmetrar.imageKillarna hittade en grodkille som hjälpte barn att göra volter. Alltså hundratals volter. För hans ryggs skull håller jag tummarna att han hade korrekt teknik, annars kommer han nog vara den med mest ont efter det här maratonet. imageSander hade det gött i vagnen där han låg och myste i sin fina tröja som mormor stickade till Jack för sju år sedan.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]