Mias Familjeblogg

RAW Helsingborg

Idag var jag inne i stan för ett återbesök på MVC. (Igår var det BVC. Alltså alla dessa besök!) Alla värden och sånt var bra, men jag blev rådd att fortsätta knipträna och vänta några veckor till med just löpning och annan studsig träning. (“Mia, det är ditt tredje barn och förlossningen gick rätt fort så du får allt ha lite tålamod.”) Jaja.

Efter besöket gick jag och plockade upp en lunch på RAW Helsingborg, en riktigt bra raw-food-restaurang här i stan. Det fanns en hel massa gott på menyn och jag valde en hamburgertallrik och en efterrättskaka med nötbotten och mintsmak. Alltså, det var hur gott som helst. Verkligen sjukt gott! Jag satt här hemma och ååhade och mmmade för mig själv så gott var det. Restaurangen hittar på en massa roliga event med jämna mellanrum så nu står en kvällskurs och en detox-vecka högt på min önskelista. Man ska ju inte detoxa när man ammar, men att äta raw-food i en vecka borde vara okej för mig tänker jag. Dels äter man ju fortfarande mat (man hämtar upp matpaket på en daglig basis) och dels äter jag ju redan ganska rent och en ganska stor andel raw food och juicer. Därför borde det inte sätta igång lika mycket utrensningsprocesser i min kropp som om jag exempelvis bara hade juicat. Mmm, vi får se.imageVarm, somrig dag i Helsingborg idag.imageRAW Helsingborg. Grym restaurang.imageEn otroligt god hamburgetallrik med sting köpte jag med mig. Burgare gjord på svamp serverad med rå ketchup och senap. Alltså vansinnigt god.imageMintig kaka som var len, fyllig och vrålgod. Jag tror att jag tyckte det var extra gott just för att man inte hade lagat själv och alltså inte var förberedd på smakerna. Och för att det var sjukt gott också såklart. Har jag förresten sagt hur gott det var? imageJag tog en bänk i solen i stadsparken för en amningspaus. Där var fullt med folk som lunchade vid de utställda borden.

Nu skulle vi egentligen varit på både simskola och musiklektion men storkillen hade haft sin sämsta dag någonsin idag och ville inte gå. Och lillkillen hade heller ingen lust därför. Så vi gick inte. Det måste ju vara okej att inte ha lust ibland. Det vet man ju själv att vissa dagar är sämre än andra.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]