Mias Familjeblogg

Ny stammis

BVC måndag. MVC tisdag. Så döm om min förvåning när jag fick ett samtal från BVC-sköterskan i förmiddags som undrade var jag var. En tid igen alltså? Men så var det tydligen. De har numera mamma-samtal för att försöka fånga upp nedstämda och deprimerade mammor efter den första baby blues-tiden. Och det är ju såklart bra, så jag åkte dit igen och pratade lite. Jag känner mig inte det minsta nedstämd, men jag tog tillfället i akt att prata vidare om vaccinationer istället. Måndagens besök blev nämligen fullt av sånt snack med barnläkaren, men jag kände att vi inte var klara. (Mer om det i ett annat inlägg.) Men lite av en stammis på BVC är man ju allt så här två månader in i föräldraskapet.

Sedan var det dags för pilates och efter-pilates-fika med mamma-barn-tränings-tjejerna. Och givetvis kunde jag inte hålla mig från att käka ytterligare en raw food lunch på RAW Helsingborg, så det blev en krämig morotssoppa med lite cayenne- och vaniljsmak. Och en efterrättskaka såklart. Såååååå gott! Jag tror de har fått en ny stammis där med.imageimageimageimage


5 comments on “Ny stammis

 1. Lisa Tisell on

  Tack för en inspirerande blogg Mia! Blir nyfiken på hur du resonerar kring vaccinationer då jag själv är i V. 35 och känner mig skeptisk till detta..
  Ha det gott!

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Hej Lisa,
   Vad kul att du gillar bloggen! Jag hade först inte tänkt skriva om det här med vaccinationer eftersom det är ett svårt, stort och personligt beslut. Men eftersom ni är flera som har frågat så tänkte jag ändå skriva ett inlägg om hur jag resonerar kring det. Håll utkik i veckan! Kram

   Svara
 2. Lisa Tisell on

  Förstår dig men å andra sidan är “alla” beslut rörande sina barn personliga och stora..jag tror det är viktigt att prata om det så det väcks igång en debatt..de flesta vet nog knappt att man har något val och ingen pratar/informerar om risker och nackdelar med vaccin. Kul att du vill dela med dig, ser mycket fram emot det, tack! Kram

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]