Mias Familjeblogg

Septemberkvällar

Sommarkvällarna är tillbaka och det är fortfarande lätt att hitta energi att hitta på roliga saker lite senare på dagen. Höstens kalendermässiga ankomst har alltså inte tagit makt över sommarsjälen än. I fredags kväll körde vi lek och mat på favvislekplatsen med linbana nere vid stranden.  image image imageSer ni gluggen? Jacks tänder ramlar ut i en rasande fart för tillfället.imageSander har fått en randig mössa. Så lite höst är det allt ändå.

Igår kväll blev det träning för mig, trots grym träningsvärk i låren från torsdagens mamma-barn-pilates. (Denna gången hann jag nämligen göra alla benövningarna innan Sander blev uttråkad.) Så det var med ömma lår jag följde med min vän till gymmet för ett genrep inför dagens Body Balance-release. Vi hade största salen för oss själva. Min vän på scen och jag som enda deltagare. Som vanligt var det ett fantastiskt pass med härlig musik! Så nu är jag grymt peppad och sugen på att gå på fler pass och bli lite stark och smidig igen. Det blir till att samla ihop lite extra käk till bebisen här hemma så att jag kan komma iväg.imageKanske sämsta bilden jag visat här i bloggen, men vi hade mysbelysning på och jag var mitt i magövningarna.

 

När jag kom hem ville killarna prompt upp till skolan och visa lite saker i mörkret. Ett nytt klätterträd, ett nytt trix på stången (Lillkillen hänger i knävecken och tar numer så mycket fart att han kan släppa bentaget och landa stående på fötterna i uppsvingen. Rätt imponerande.) och så en bana de hade sprungit idag i skolan. För det hade varit skoljogg. Och barnen hade sprungit den 0,6 km långa banan både sex och sju gånger. (Och storkillen hade en tennisträning på det och ville ändå upp till skolan och springa mer på kvällen. Också rätt imponerande.) Idag är vi flera här hemma som vaknade med trötta muskler. Ja, faktiskt fick alla utom Sander sig ett ordentligt pass igår.imageTrix på stänger i mörkret ser ni väl! (Okej, jag tror att den här bubblaren till bild helt plötsligt och utan förvarning puttade ner föregående bild från vinstpallen i kategorin 'sämsta bild som visats här i bloggen'. Tiden på toppen kan vara kort...)

Förresten, gissa vad vi föräldralediga åt till lunch här hemma igår?  Jodå, hämtmat från en viss raw food restaurang. Igen. Alltså, fastnar jag för något så fastnar jag helt enkelt. Men mannen var tvungen att få pröva denna fabulösa mat. Så det blev en burger-tallrik till mannen och en enchilada till mig. Så gott! Men det bästa är att jag inte ens är halvvägs igenom deras meny än. Alltså en massa goda smaker kvar att överraskas av.imageMin enchilada-wrap med en het paprikasås på toppen och en krämig fyllning av svamp, mango, spenat, avokado, morot, tomat, rödlök och annat gott. imageDet går inte att ta sig därifrån utan en efterrätt. Här en krämig chokladmousse med hallonröra i botten. Ganska lik min egen raw chokladmousse men lite fastare i konsistensen. Gissar på att det var cashewnötter i.


2 comments on “Septemberkvällar

 1. Caroline on

  “Tonfisk” smörgåsen på RAW, har du testat den ännu? Mm-mm-mm! Galet att man kan få fram såna smaker från bara råa grönsaker och kryddor! Men alltså…min mage. Prutt prutt. Tyvärr. Så man får planerasina besök utifrån eftermiddags och kvälls aktiviteter, hehe…

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Nej, tonfiskmackan har jag inte kommit till än. Det får nog bli nästa. Har testat burgertallriken, enchiladan och morotssoppan. Alla är favoriter än så länge… Jag märker inte jättemycket av min mage av maten, men däremot tycker jag att Sander blir lite fisigare så jag pillar bort rödlök och jalapenos. Men du, testa att ta en sån här innan måltiden nästa gång och se om du märker någon skillnad. Extra enzymer.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]