Mias Familjeblogg

Vad flög i barnen?

Storkillarna! Var kom all energi ifrån? Det har varit som en fysisk explosion här hemma hela helgen. Efter torsdagen och fredagen som var fulla med både planerade och oplanerade aktiviteter trodde jag att en potentiell trötthetskrasch lurade på lördagen. Men icke då. Det hade nämligen bara börjat. Det blev först tennisträningar, sedan skolan igen där vi hoppade längd, spelade tennis och sprang bana på tid. Sedan hann de med både studsmatta med kompisar och gatu-tennis med pappa innan mörkret föll. Imorse studsade de glatt iväg till golfbanan och sedan, efter tusen-bollar-i-studsmattan-lek, avslutades helgen som den började, med tennis. (Mannens tenniskompis hade fått förhinder och storkillen fick följa med istället, dock utan lillebror. Tiden var sen och vi fick kompromissa med läggningstiden. Resultat: stolt och glad storebror. Ledsen och arg lillebror. Men någon gång ibland måste ju storebror få vara just storebror.)

Hur som. Kontentan: vad tusan flög i dem? Jag tycker det är jättekul att de har energi och vill mycket, men ibland undrar jag hur vi vuxna ska hänga med när de fortsätter utvecklas fysiskt och får än mer energi. Och så tänker jag att det där är viktigt att påminna sig om de dagar då de tackar nej till kompisar som ringer på dörren och då Scooby Doo, Minecraft eller Skylander lockar mest. Att det också är okej. Vila ibland. Aktivitet ibland. Då blir det en bra mix.imageimageimageimageJag var tydligen inte tillräckligt bra på tennis tyckte storkillen. 'Jag tänker bara spela med pappa efter det här' hörde jag honom väsa efter en av mina snedträffar.

 

Vad annars har hänt här hemma? Jo, vi såg en dokumentär om fåglar som var smarta som tusan och använde verktyg för att komma åt sin mat. Egentligen handlade den dock om en utrotningshotad fågelart på Nya Zeeland. Storkillen var superfascinerad och konstaterade att 'Jag vill också bli en sån som hjälper fåglar'.

Andra väldigt viktiga punkter. Jag åt en riktig lyxfrukost. Och gjorde mängder av mellanmål till barnen och deras kompisar. Phew. Jag är redo för måndag.imageMin lyxfrulle såg ut så här. Grape- och ingefärajuice, mango- och banansmoothie och så bananplättar med mangosås. Men först efter att jag druckit min gröna power shot såklart. (För vi har ju inte gett upp hälsoutmaningen!)imageLufta lufta rumpan...imageJag älskar att fixa mellanmål till killarna och deras kompisar och tjuvlyssna på kommentarerna. Ibland testar jag lite nytt. Ibland kör jag säkra kort. Min upplevelse är att de är mer öppna inför nya smaker och att de äter med större aptit när de är tillsammans med kompisar. Här är två säkra kort - jordgubbsglass och chokladmousse.image


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]