Mias Familjeblogg

Ett seriöst fall av prokrastinering

Mitt pass gick ut igår. Och mitt körkort går ut idag. Jag har vetat om det sedan i somras, men lyckats förtränga det. Avancerad prokrastinering som inte hjälpte ett dyft. Eller kanske bara ett fall av intensivt bebisliv. Imorse blev det i alla fall till att åka till polisstationen och fixa nytt pass. Och jag hann. På målsnöret. Nu är det bara alla tre barnens pass kvar. Sander som inte har något och storkillarnas som också har gått ut. Äsch, varför inte bara vänta tills vi har bokat biljetter och ska åka någonstans och sedan komma på det kvällen innan när vi packar? Så gör vi.imageStåtliga polishuset i Helsingborg.imageDå säger vi hej då till den här glada 26-åringen och säger hej till något betydligt allvarligare. Man får nämligen inte le så att man visar tänderna på passfoton nu för tiden. 'Men du får gärna le utan att visa tänderna!' Nej tack, jag tror jag väljer att se tjurig ut istället.

26 år till 36. Det är tio år av mitt liv som har passerat. Jag är samma person, men ändå så annorlunda. Jag har till exempel fått tre barn. Det känns ju väldigt märkligt att 26-åringen på bilden inte kände dem än - Jack, Zeb och Sander. Mina fina, härliga barn. Hur klarade hon sig utan dem liksom?

 

Jag har också flyttat. Bytt hem fyra gånger. Lärt känna Helsingborg. Jag har hunnit landa hårt på min hälsomässiga botten. Men rest mig upp igen och tagit mig en bra bit upp längs den slingriga väg som leder mot toppen. Jag har slutat dansa. Men lärt mig crawla. Hittat löpning, yoga och body balance. Rest till nya länder och nya kontinenter. Fått släppa taget om människor som har dött, men också lärt känna nya som har kommit för att stanna. Jag är några erfarenheter rikare helt enkelt. Och skulle inte för en sekund vilja vara utan dem.imageMinnesvärd stämpel i gamla passet - Kina. Det var dessutom en grymt rolig resa. Vi var ett gäng från jobbet som åkte till kontoret i Shanghai i en vecka och höll utbildningar. Jag kom hem med en massa nya erfarenheter och roliga minnen. Och med en stor kinesisk drake som jag köpte på ett torg av en gammal man. Den draken ägde i flera år på dagis årliga drakflygardag. Men nu har den inte rastats på länge. Skriver genast upp Drakflygning på aktivitetslistan.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]