Mias Familjeblogg

Vinterkläder till barnen

Nu är hösten här! Luften är högre. Morgnarna kyligare. Lillkillen konstaterade imorse att 'Nu luktar det vinter' och det är så man vet att det är dags att inventera garderoben för säsongen och skaffa nya kläder där det saknas (ett ständigt pågående projekt så länge man har barn som växer i raketfart).

Nu är det alltså vinterkläderna som ska plockas fram - kanske de viktigaste kläderna barnen har om du frågar mig. De ska inte bara hålla för kyla och väta, de ska hålla en lång säsong också. Från höstens första riktigt ruggiga dagar och ända fram till skidåkning i påsk. Jag har testat alla varianter när det gäller att införskaffa de där vinterkläderna. Att vänta in i det sista och köpa beroende på väder. (Är det riktigt milt så hinner rean börja innan kylan har kommit på riktigt) Att köpa billiga grejor på Maxi. Att använda begagnat. Att köpa dyrt som man tror är bra bara för att det är snyggt, men som visar sig vara dåligt. Att köpa dyrt som man vet är bra.

Oavsett metod så har jag aldrig stött på några ytterkläder som i kvalitet matchar Polarn o Pyrets grejor. De vet helt enkelt vad de gör och kläderna håller i flera år. (Det finns inget tråkigare än att behöva slänga overaller för att tyget vittrar sönder och de börjar läcka in vatten innan barnen ens har vuxit ur dem.) Sedan är ju Polarns grejor dyra, men för vinterkläder får det vara okej.

 

Så för några dagar sedan slog jag till. Det gäller ju att vara ute i god tid om man har siktet inställt på något specifikt. (Denna gången var jag dessutom  überglad över att kunna använda min PoP baby-talong som jag fick med mig från BB med 30% rabatt till just det inköpet). Inköpet i sig blev en tvåstegsraket. Det är nämligen inga shoppingglada killar jag har direkt. (Tusan, jag spillde just jordgubbsglass på Sander som ligger och ammar. Som tur var fångade han upp det mesta med sin fina, vita, body...) Hur som, i första rundan åkte jag själv och gjorde grundjobbet - scannade utbudet, valde ut och lade undan. I andra rundan tog jag med killarna och provade, vilket gick på två röda.

Storkillen som just nu växer så att det knakar, fick ett helt nytt set, jacka och byxor. Lillkillen behövde ingenting i vinterväg, men var lika glad för det. Han fick ju storebrors fina jacka från förra säsongen plus att han har fått ärva en fin PoP-overall från några vänner som han fortfarande älskar och passar i. (Den är för övrigt inne på sin fjärde säsong. Två hos sin ursprungliga ägare och nu den andra säsongen hos oss. Good stuff). Lille Sander däremot behövde en uppsättning (eftersom jag har gett bort alla barnens kläder, inklusive fina ytterkläder, till vänners barn, innan ett tredje barn stod på agendan. Vissa kommer dock tillbaka nu rätt lägligt igen.) Han fick en tunnare overall till hösten och en tjock en till vintern. Vrålnöjd konstaterar jag att det nu bara är projekt skor kvar. Men det får allt vänta lite till.imageSå mycket fint. Och varmt.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]