Mias Familjeblogg

Bröllop och morgonpromenad

I helgen var det bröllop. Killarna blev upphämtade av sin farfar i lördags efter tennisen och fick hänga med till sina kusiner i Göteborg. Lycka! Sander och svärmor åkte med på bröllopet. Vi installerade dem i en café-lokal under festvåningen och så sprang jag ner och ammade när det behövdes. På så sätt kunde jag njuta lite mer av festen och slapp ha all min uppmärksamhet på bebisen.

Bröllopet var ett härligt höstbröllop med utomhusvigsel i solen och med en massa gamla härliga pluggkompisar som gäster. Vissa som fortfarande är våra nära vänner som vi umgås med frekvent och så vissa som vi inte har träffat på drygt tio år. Sjukt kul! Jag har alltid haft en känsla av att personer i det stora hela inte förändras så mycket. Snarare att de utmejslas ytterligare och kanske byter riktning i livet då och då. Men oftast är man den man är som man blev när man blev den man är. (Jo, det är en riktig mening. Läs igen.) När ens inre kärna formades. Vilket jag tror är tidigt i livet. Redan i barnaår. Det är därför det är så viktigt att vi tar väl hand om våra barn. Behandlar dem med respekt och lär dem att älska och inte att hata.

Ikväll sa min lillkille såhär: “Jag älskar dig och pappa och Malte (nya kompisen) och farmor och Jack och mig själv och Sander.” De personer som han har umgåtts med nu i eftermiddag alltså. Och sig själv. Jag älskar hur det kom så spontant. Att han själv har en given plats på sin älska-lista liksom. Jag hoppas att han får stanna där genom hela livet.imageJag fick äntligen ett tillfälle att använda min klänning jag köpte i NY i våras. Grrr. imageBröllopsbarnvakt på promenad.imageEn underbar liten trädgårdsbutik på gården där vi var. imageHärligt höstig känsla. Vad gäller mat på bröllop äter jag allt som serveras. Eftersom jag inte har några allergier känns det som det enda rätta. Plus att bröllopsmat är så fantastiskt god! Idag är det dock tillbaka till vanliga rutiner igen.imageSnabbaste trebarnsmammafestfrillan ever: fyra stråk av våfflat hår, lite tupering för att få en schysst hjässvolym och så en knut på sidan. Här får man ha i beaktning att bilden togs när vi kom hem mitt i natten. Frillan har alltså utstått en helkväll och är lite extra rufsig.imageMorgonpromenad utan bebis på magen men med mascara under ögonen och våfflat hår. Annars har jag börjat promenera med Sander i bärsele. Det känns som bättre fysisk träning än vagnpromenad. imageSander fick ett babygym från IKEA i helgen. Han blev så exalterad att han fokuserade allt vad han hade på att försöka få händerna att lyfta från marken i riktning mot ringarna. Men allt som hände var att benen sprattlade lite extra fort och upphetsat. Kan ni förstå hur svårt det måste vara att lära sig att kontrollera sin kropp?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]