Svett och så lite svett till | Mias Familjeblogg
Mias Familjeblogg

Svett och så lite svett till

Farmor har åkt hem idag och min kropp kommer nu få lite välbehövd vila från den hastiga uppskalningen till ett ordentligt träningspass om dagen. Men oj vad skönt det har varit! Jag har känt resultat på bara några dagar. Formen kanske ligger där inne och lurar trots allt. Jag har känt mig både stark och smidig. Jag har kört BodyBalance, pilates och flera pass hot yoga - precis enligt plan. Och framför allt har jag svettats mängder. Hot yoga tenderar ju att göra det med en.... Det känns grymt att svettas ut lite skit som har legat och samlat på sig.

Igår åkte jag, svärmor och alla barnen till en extra rolig simhall med vattenrutschkanor, utomhusbassäng, vattenströmmar och undervattensfontäner. Ett paradis för barnen men ytterligare en svettfest för mig. Fastän båda killarna är jättebra simmare slappnar jag inte av för en sekund med dem i vattnet (jag var påklädd uppe på kanten med Sander). Jag vet nämligen hur fort det kan gå illa. Och framför allt så vet jag att vattenolyckor är knäpptysta. Inget plask. Inget skrik. Bara sjunk. Och den tanken skrämmer mig och gör att jag har en puls på ungefär 180 i simhallar. Eller näe, närhelst det är barn och vatten på samma ställe faktiskt. Så mannen gör sig bättre på poolkanten än mig får jag vackert erkänna.

Hur som helst så var simhallen trots min höga puls och svettvallningar en underbart härlig upplevelse. En av anledningarna var att båda barnen trotsade sin rädsla och åkte den stora, gröna, branta vattenrutschkanan. Efter lång tvekan och mycket pepp. Men den stolthet som lös i deras ögon efteråt gjorde mitt hjärta alldeles varmt. Speciellt storkillen som har varit i den simhallen förut och besviket åkte hem utan att ha vågat åka, blev så exalterad att han åkte ungefär tjugo gånger för att testa ut den absolut snabbaste positionen. Jag gissar att det blir fler besök.imageBarnen ser framför sig ett paradis. Mamma-ögonen ser bara en massa kanter som inte går att greppa och långa simsträckor mellan potentiella dödsfällor.imageDen här bilden kallade jag 'Världens bästa fängelse' på Instagram. Det tyckte lillkillen var superkonstigt. 'Världens sämsta fängelse är det ju mamma eftersom man kan simma ur det när man vill.'imageDen lilla röda rutschkanan. Där kan man åka samtidigt. Den stora gröna rutschkanan med stup däremot, den kräver koncentration. (Jag försökte ta kort på den gröna med, men jag hann aldrig få med barnen på bild, dels eftersom de sköts ur den som skott ur en kanon ungefär och dels för att jag var tvungen att applådera högljutt varje gång de kom flygandes ur den.)

Vad annars har den här veckans alla timmar gått åt till? Jag har varit med storkillen en förmiddag i skolan och lärt mig om dinosaurier. Jag har varit med lillkillen hos tandläkaren och rekat hans tänder (som var klanderfria trots att vi bara borstar dem på kvällen).imageTandläkarstolen gör besöket mödan värt! Speciellt när man får trycka på upp och ner-knappen själv.

Lillkillen har dessutom fått en ny cykel vilket har krävt flera cykelturer för att testa olika backar och sladdar och växlar. (Båda storkillarna fyller år i december så cykel lämpar sig väldigt dåligt som födelsedagspresent. Vi har därför bestämt att eftersom de använder sina cyklar varje dag till och från skolan så får inköp bli behovsstyrt. Som en sommarpresent när det behövs liksom.) Detta var första gången lillkillen inte kunde ärva cykel av storebror - han har nämligen inte vuxit ur sin än - så lyckan över att få välja en cykel var total.imageTest av cykelfunktion i mörker. Lampor på plats - check!

Veckans roligaste konversation:

Zeb (5 1/2 år): 'Farmor, hur gammal är du?'

Farmor: '67'

Zeb: 'Jaha. Du menar 2 gånger 30 plus 7?'

Jag och farmor: '?'

What? Har vi fått en blivande matematikprofessor i huset eller?


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]