Mias Familjeblogg

Kräftskiva i oktober

Ja, så blev det i år. Igår var det dags för den årliga kräftskivan med några vänner. I oktober. Så blir det när dagarna inte riktigt räcker till. Men att det är oktober spelar ju faktiskt mindre roll när vädret utanför känns som vilken augustidag som helst.

Det var riktigt gott att frossa i kräftor hur som helst. Vi började tidigt för att kunna sluta tidigt. Inga kvällar som blir till nätter som blir till tidiga morgnar längre, som förr om åren. Vi bröt innan midnatt. Har vi blivit gamla då? Eller är vi kanske bara småbarnsföräldrar helt enkelt. imageimage

Annars i helgen har det blivit en hel del träning gjord. Jag fick till ett hot yoga pass i fredags, ett body balance pass imorse (eftersom jag vaknade upp utvilad och pigg efter kräftskivan, haha) och så har det blivit sköna promenader varje dag.

Killarna har haft sina tennisträningar och så har lillkillen fått prova på gympa. Och älskade det såklart. Efter lektionen gick vi in i ‘stora’ hallen där det finns trampoliner och skumgummibassänger och långmattor med studs i. Där inne var det full rulle och säkert tjugotalet killar i 10-12-års åldern som hade träning. Det voltades och övades och köades precis som man kunde förvänta sig av en sådan sal. Men det häftiga var att där inte var några vuxna i salen. Nej, tränarna var också unga killar, i typ 16-18-års åldern, som hade full koll på de yngre. Så himla häftigt! Tänk så många härliga unga killar som lägger sin lördagförmiddag på att volta och gympa och svettas! Lovely! Av lillkillens reaktion att döma blir det troligtvis fler besök i den där gympahallen.imageFint på morgonrundan. Det känns som en trevligare bild än en gammal svettig gympasal.


2 comments on “Kräftskiva i oktober

    • Mia Tjärnlund on

      Ja, det är på gång. Halvfärdigt skulle jag säga. Det är ett sånt där inlägg där man vill väga orden lite extra noga. Men jag ska prioritera det. Lovar att det kommer innan veckan är slut! Kul att du väntar! 🙂

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]