Mias Familjeblogg

När det inte blir som man tänkt

Den här dagen började intressant. Jag skulle få iväg killarna till skolan själv (mannen är bortrest). Allt gick bra ända tills killarna i sista stund skulle gå ut genom ytterdörren för att precis hinna cykla upp till skolan i tid. Då smäller jag nämligen igen torktumlarluckan rakt i kinden på storkillen! (Till mitt försvar får jag säga att han har vuxit grymt mycket på sistone. Det var inte längesedan han rymdes i sin fulla längd under luckan. Och vanligtvis brukar jag inte stänga luckan alls när han står just där heller. Eller, nej. Luckan brukar aldrig vara öppen. Otur helt enkelt.)

Storkillen blev såklart ledsen och därefter grusades alla planer om att de skulle hinna i tid till skolan. Till slut kom de i alla fall iväg och ledde sina cyklar i sakta mak längs med vägen. Jag bestämde mig för att springa efter, med Sander på magen, för att de skulle slippa ta komma-för-sent-diskussionen själva när det var jag som hade ställt till det. Jag hann ikapp dem lagom till skolan och då insåg vi till vår stora förvåning att de andra skolbarnen fortfarande var ute och lekte. Och att det saknades en massa ungar. Där någonstans började jag och storkillen ana oråd. Vi turades om att gissa vad det var vi hade missat. Utflykt? Gympa? Det visar sig vara studiedag. Studiedag?! Bara att vända hemåt igen med alla tre barnen och planera om dagen.

Förutom att det var lite roddigt att fixa ihop både lunch och middag till barnen och däremellan hinna göra något vettigt, så blev det en väldigt mysig dag. Vi bestämde oss för att göra veckans alla läxor på förmiddagen (efter att jag lyckats få till min dagliga promenad) och när de var gjorda så ville killarna så hiiiiiimla gärna åka till Busfabriken (detta hemska ställe!) där vi inte har varit på evigheter, så det gjorde vi såklart. Det är ju trots allt ett grymt bra hopp- och lekställe och det är ju just hopp och lek som två killar i skolåldern behöver en regnig måndag.imageimageimageMåndagar är grejen! Det var i det närmsta folktomt på Busfabriken, trots studiedag.

 

Eftersom det finns ungefär noll vettiga saker att äta på Busfabriken (värre mat får man leta efter. Jag tror inte ens det finns något ätbart att köpa. Skulle i så fall vara en giftig banan.) så roddade jag ihop några smoothies och tog med. En stor flaska vatten gick också åt. Och ett gäng clementiner.

Efter tre timmars intensiv lek (mest hopp faktiskt) åkte vi hem och fixade middag efter bästa förmåga. Efter middagen fick storkillen skjuts med en kompis till och från teatern i hällregnet. Jag kände mig oerhört tacksam över att slippa dra ut alla barnen i bilen för att skjutsa honom. Vi andra myste ner oss i sängen istället. Lillkillen med sin iPad. Jag med en bebis och en bok. När storkillen kom hem gjorde han oss sällskap. Sander låg alldeles tyst och tittade på sina storebröder i säkert en halvtimme. Vid några tillfällen drog han lite i storkillens byxben. Som för att göra sig påmind liksom. Gulligt.

Och så slutade en väldigt mysig dag. En dag som inte alls blev som jag hade tänkt.imageHallå, glöm inte bort mig här borta! Ni ser väl mig! Hallå!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]