Mias Familjeblogg

Insulin i mandlarna?

Hmm. Jag blir fundersam. Jag har hittat en müsli som jag tycker är helt okej att äta som snabbmål om jag inte hinner fixa något annat, Risentas GI-müsli med quinoa, boveteflingor och en massa frön o nötter. Den tillsammans med en skivad banan och rismjölk har räddat mig i amningskaoset många dagar. Men nu har det hänt flera gånger att någon av mandlarna i blandningen har smakat insulin. Ja, du läste rätt. Mandeln smakar insulin. Är det något jag känner till väldigt väl så är det nämligen just doften (och nu även smaken) av insulin.

Varför? Jo, för att jag har och har haft flera nära vänner som fick typ-ett diabetes som barn. Det var till och med så att vi ett tag skämtade om att jag antagligen är en diabetes-apa som bär runt på diabetesvirus latent. (Ni vet den där smittkällan som de alltid hittar i slutet av filmen, lagom tills mänskligheten har dukat under, och som glatt skuttar runt ovetandes om den förödelse den har spridit). Jag har alltså befunnit mig i insulin-os såpass mycket att jag kan lukta mig till en nyinjicerad diabetiker bland folkmassorna på IKEA vilken dag som helst.

Men jag är fortfarande helt förvånad. Insulin i mandlarna alltså? Är det för att få till en blodsockerdämpande effekt och göra skäl för namnet, GI-müsli? Värre saker har ju avslöjats förut vad gäller det vi stoppar i munnen… Jag mailade i alla fall Risenta. (Alltså hur orkar jag, haha?) Det här var svaret jag fick:

Hejsan Mia!

Jag vet inte själv hur insulin smakar, men det som kan ha hänt är att de har härsknat, det ger en speciell smak. Jag kan dock försäkra dig om att mandlarna inte är behandlade på något sätt, utan är helt naturella.

Med vänlig hälsning

Xx, Risenta AB

Nej, de smakar inte härsket. De smakar insulin. Men det hade ju varit ett väldigt överraskande mail att få om där stor något i stil med: ‘Ja Mia, du har helt rätt! Vi har börjat injicera mandlarna med insulin för att få till rätt effekt. You like?’

Nepp, jag kan ha fel. Men jag behöver nog ändå hitta en ny müsli för insulin är inte min favoritsmak. Just nu har Renée Voltaires bovetecrunch fått rycka in som stand-in. (Jag har för övrigt inget emot Risenta. Jag använder flera av deras mjöler.)


One comment on “Insulin i mandlarna?

  1. Fundersam on

    Åt deras müsli med chia och blåbär och i innehållsförteckningen står det insulin. Man undrar ju verkligen varför.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]