Mias Familjeblogg

Att vaccinera eller inte vaccinera sitt barn? Del 2

För några veckor sedan skrev jag ett första inlägg om mina tankar kring vaccinering. Här kommer fortsättningen där jag förklarar varför vi väljer att avstå från vaccinationer.

Ett sjukt folk

Barn idag är otroligt sjuka. De har förkylningsastma, eksem och allergier som aldrig förr. Förkylningar, influensor, öroninflammationer och till och med lunginflammationer är vardagsmat för de flesta barnfamiljer. Våra immunförsvar verkar fullständigt ha kapitulerat. Vad beror det på? Kost och leverne är solklart en del av det. Och att vi medicinerar mot allt och inget. Men det finns även stora (och små), oberoende undersökningar som antyder att det finns ett samband mellan vaccinationer och sämre immunförsvar. Att vaccinerade barn är sjukare än icke-vaccinerade barn. Däremot finns det inga vetenskapliga belägg för att det skulle vara så.

Men innan man avfärdar sådana sammanställningar som ovetenskapliga tycker jag det är sunt att betänka följande.

Statistiken ljuger

Vi alla vet om det. Att statistiken ljuger. Att du kan vända på data tills det synbart visar det du vill. Vi får inte vara så naiva att vi tror att det inte gäller vetenskapliga studier (=stora statistiksamlingar). Korrekt utförda vetenskapliga studier är svindyra. Vetenskapliga studier har alltså alltid en finansiär. Finansiären har ofta kommersiella intressen. Alltså kommer studier ofta bekräfta det som finansiären vill bevisa. Och är forskningsområdet inte av kommersiellt intresse för att lösningen är omöjlig att patentera (typ att vitlök motverkar cancercellers spridning eller att kollodialt silver effektivt dödar ebolaviruset) så är det alltså sannolikt att det ännu inte är bevisat i någon vetenskaplig studie. Och om stora vetenskapliga studier är allt vi kan ta till oss så blir vi, allmänheten, ganska lättmanipulerade.

Så vad gäller vaccinationer, ställ er själva frågan: vilket av de stora läkemedelsbolagen skulle vilja finansiera en studie som syftar till att hitta eventuella kopplingar till biverkningar av vaccinationer? Och vem annars skulle ha resurser eller tillgång till data för att göra det?

Killen med narkolepsi som jag berättade om i tidigare inlägg, har aldrig fått ett erkännande att hans narkolepsi är en biverkning av tamiflu-vaccinationen fastän det är så uppenbart. Varför? För att företaget som producerar vaccinet har friskrivit sig från ansvar i de fall där biverkningar uppstår senare än x månader efter injektion. Men att inse problemen, att söka hjälp, att få en utredning och att få en diagnos tog i detta fall några månader för lång tid. Alltså är kopplingen mellan hans narkolepsi och tamiflu-vaccinet statistiskt osynlig. Men diagnosen är där. Och problemen. Liknande historier är inte alls ovanliga. Googla, så ser ni tvärtom att det finns mängder. Och det gäller alla olika typer av vaccin, inte bara Tamiflu. I många fall kan det vara än svårare att koppla långsamt kommande problem tillbaka till en viss vaccination, även om man som förälder ofta vet när problemen började. Jag tror alltså att antalet biverkningar som erkänns vara kopplade till vaccinationer är långt färre än det verkliga antalet.

Ofta blir också personer som kopplar sina eller sina barns besvär till en viss vaccination ifrågasatta. De får höra att samband inte är bevisade. Att de som föräldrar inte är utbildade läkare och alltså inte har rätt att ställa diagnoser på sina egna barn på det sättet. Men jag tycker att det är farligt att frånta allmänheten bilden om individens och gemenemans sunda förnuft. Alltså att fördumma oss själva på det sättet. Det är som att påstå att det skulle finnas en elit som vet mer än andra. Som på riktigt sitter på sanningen och förstår hur det är eftersom de förstår regelverket för studier och för vetenskap. (Jag är själv akademiker btw så det är inte så att jag har något emot utbildning och vetenskap i allmänhet.) Men det gör det inte. Den inbillade eliten består nämligen också bara av människor. Av vanliga mammor och pappor som har sina anledningar till att agera som de gör. Och de personerna är i lika stor utsträckning som andra drabbade av cancer och andra sjukdomar som anses vara sådant som bara drabbar oss som en blixt från klar himmel. Så de besitter uppenbarligen ingen magisk kunskap som vi andra inte har tillgång till.

Om vi tittar på alla sjukdomar och alla hälsorelaterade problem som finns i världen så är det bara en bråkdel som vetenskapligt är länkade till en direkt orsak. Vårt sunda förnuft måste alltså gripa in och få oss att förstå att orsakerna till alla dessa sjukdomar finns mitt ibland oss. I hur vi lever och i vad vi stoppar i våra kroppar. Oavsett om det finns bevisat i vetenskapligt korrekta studier eller inte. Och att det återigen är ekonomiska intressen som styr. I vems ekonomiska intresse ligger det att bevisa att Pelles och Annas immunbristsjukdomar egentligen är skador de fått från åratal av fel kost, vaccinationer och kemikalieexponering?

Polio i Indien

Låt oss ta polio som ett konkret exempel. Indien har nyligen strukits från WHOs lista av högriskländer för polio i och med det sista registrerade fallet av polio 2011. Det kan vi ju alla komma överens om låter strålande, eller hur? Vad som inte pratas lika högt om är att det efter vaccinationsprogrammet i Indien har uppstått en ny sjukdom, NPAFP, som dödar och paralyserar i bra mycket högre grad än polio gör och vars förekomst är direkt relaterad till antalet doser av oralt poliovaccin som har getts. En sjukdom har ersatts av en annan. Osynligt i poliostatistiken.

Vi tror oss liksom överlista naturen, vi oskadliggör virus och sprutar in dem rätt in i blodet, förbi flera kritiska steg i vårt eget naturliga immunförsvar. Vad vi då får är en inte alltigenom garanterad immunitet. Plus virus som ibland lever vidare, muterar, skapar nya virus och skapar ett utbrott. Hängde ni med? Virus från vaccinet kan alltså skapa ett utbrott av sjukdomen den var tänkt att utrota. Som de vaccinerade inte är immuna mot. Och i vissa fall, som i Indien, skapar viruset en helt ny form av sjukdom.

Flockimmuniteten då?

Om man tror på ovanstående resonemang så faller tankarna om flockimmunitet (att ditt vaccinerade barn skyddar mitt ovaccinerade barn genom att hindra smittspridning) platt. Om man tror att vaccinationer både ger upphov till nya typer av sjukdomar och samtidigt bidrar till försvagat immunförsvar och därigenom sämre allmänhälsa, då är det lätt att se en negativ spiral framför sig där vi måste vaccinera oss mot fler och fler sjukdomar för att våra kroppar inte kan försvara sig längre. Om man dessutom tror att vacciner inte bidrar till ett fullständigt skydd mot sjukdomen de är tänkta att skydda mot, ja då blir helt plötsligt mitt ovaccinerade barns starka immunförsvar gruppens starkaste skydd mot att virus får fäste ibland oss. Ser ni ironin i det?

Ska vi göra oss sjuka och svaga och sedan vaccinera oss mot alla potentiella sjukdomar, eller ska vi göra oss friska och starka så att vi kan bekämpa dem på riktigt?

Att förebygga sjukdom

Jag tror att nyckeln till hälsa ligger i att boosta vårt immunförsvar. Att stärka kroppen till att själv kunna bemöta inkräktare och fiender, så som det var tänkt från början.

Så, oavsett om du väljer att vaccinera eller inte vaccinera ditt barn, bygg ett starkt immunförsvar för er båda genom att:

 1. Detoxa kroppen redan innan graviditeten
  1. Kostomläggning (Ren, ekologisk och naturlig mat fri från framför allt gluten och socker. Öka på omega-3. Minska på omega-6.)
  2. Kosttillskott som stöttar avgiftning (MSM, chlorella, spirulina)
  3. Kosttillskott som stöttar näringsupptag (omega-3, probiotika, q10, multivitamin, magnesium)
  4. Reningskurer som stärker kroppens egna avgiftningsfunktioner (leverrening, tarmsköljning)
  5. Rensa ur hemmet från onödiga kemikalier (hudvård, hårvård, matlagning, leksaker, städ, tvätt, textilier)
 2. Äta sunt genom graviditeten
 3. Amma i den mån det är möjligt
 4. Undvik gluten, mjölk och socker i barnets kost (dvs “vanlig” välling, ersättning, gröt mm)
 5. Undvika mediciner till barnet i största möjliga mån (dvs alvedon, ipren, hostmedicin etc.)

 

Med Sander har jag gjort allt ovanstående och jag planerar att fortsätta efter bästa förmåga. Därför litar jag på hans immunförsvar och hans kropps förmåga att själv vara det bästa försvaret mot sjukdom. Så som naturen så finurligt har tänkt ut det. Jag hoppas att mitt sunda förnuft leder oss rätt.

De som säger nej är mer pålästa

På tisdag har jag tid för vaccination. Eller icke-vaccination som det alltså blir. Jag tror besöket blir lite jobbigt så jag stålsätter mig mentalt. BVC-sköterskan och barnläkaren var onekligen triggade av vår diskussion kring att avstå från vaccinationer sist nämligen. De hade haft den förut. Och de tog en väldigt tydlig ståndpunkt i att göra det klart för mig att det var fel beslut. Under diskussionen förklarade jag att det inte är något hastigt taget beslut från vår sida utan att det är ett noga övervägt beslut som vi har ägnat mängder med tid åt att sätta oss in i. Hon sa då att det brukar vara så. De som tackar nej brukar vara väldigt pålästa och ha lagt ner mycket tid på sitt beslut. Jag tror att hon kom på sig själv när hon sa det, för hon gav mig genom den infon ett kvitto på att min känsla var befogad. Om aktiva, intresserade, pålästa föräldrar kommer fram till samma sak som jag – då vågar jag än mer lita på att mitt eget resonemang håller.

Summering

I det stora hela tror jag att:

 • Vaccinationer ger bra mycket fler biverkningar och följdsjukdomar än vad som erkänns eller vad som kan härledas
 • Vetenskapliga studier inte utgör hela sanningen, främst på grund av ekonomiska intressen
 • Den statistiska minskningen av antalet fall av exempelvis mässling snarare är länkad till bättre levnadsförhållanden (dvs bättre kost och hygien) än till vaccinationsprogrammet
 • Vaccinet inte nödvändigtvis garanterar immunitet mot sjukdomen de sägs skydda mot och i sig kan orsaka utbrott
 • Ett starkt immunförsvar är bästa skyddet mot sjukdom, vilket inte gynnas av frekventa vaccinationer

 

Jag vill dock understryka, att om du tar beslutet att inte vaccinera ditt barn på samma grunder som ovanstående resonemang, då är du också skyldig att göra allt du kan för att styrka ditt barns immunförsvar naturligt. Det är du som ger förutsättningarna för ditt barn. Glöm inte det!

Läs vidare

En jättebra artikel som publicerades här på Kurera för några år sedan om den vanligaste kritiken mot vaccinationer hittar du här. Och här är en klok text om individuella förutsättningar som du behöver överväga när du tar ditt beslut.

Här hittar du två sidor med läsvärd information om vaccinationer, en för och en emot. Använd det för att bilda dig din egen uppfattning.

En klok barnläkares ord som förespråkar vaccinationer

Ett vaccin-kritiskt forum skapat av föräldrar till vaccinskadade barn


24 comments on “Att vaccinera eller inte vaccinera sitt barn? Del 2

 1. Caroline Falk on

  Härligt med kritiska synpunkter till vaccinering! Ofta känner man sig rätt ensam när man diskuterar denna fråga med andra, men det beror vad jag märkt oftast på att människor inte får mer information än den sjukvården ger, vilket alltid alltid är en ensidig bild. Önskar att fler tog medveten ställning till de konsekvenser som kan uppstå för den fysiska och psykiska hälsan när man utsätter ett barns omogna immunförsvar med de gifter som finns i vaccin (aluminium, formaldehyd, kvicksilver). Dessutom bör man vara medveten om riskerna med att injicera djurDNA (från det medium man odlar viruset/bakterien i) som man ser påverkar människoceller/ vår egen DNA men ännu inte vet på vilket sätt det påverkar. Vi bör också fråga oss själva om det alla gånger är bäst att skydda oss från sjukdom och fysiska påfrestningar eller om det faktiskt är något som immunförsvaret ibland behöver för att bli starkare och mer utvecklat. Jag säger som du: satsa på att bygga ett starkt immunförsvar för barnen istället. Amning är det bästa man kan göra för sitt barn på den punkten. Märkligt då att amningsfrekvensen faktiskt minskar i Sverige fastän alla vill skydda barnen från sjukdomar..

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Tack för din kommentar Caroline. Jag håller med dig i att man känner sig ensam. Det blir så himla ofta en väldigt svart-vit diskussion dessutom. Med väldigt starka åsikter från båda läger.
   Vad gäller din sista kommentar om att vi ju vill skydda våra barn, så känns det som att vi alla har tappat tron på vår egen och våra kroppars förmåga att skydda sig själv. (Kanske med all rätt eftersom vi förstör de förutsättningar som finns i och med allt konstigt vi stoppar i oss.)

   Svara
 2. D on

  “De som säger nej är mer pålästa”.

  De som säger nej är mer sjukligt misstänksamma snarare. Det är på sätt och vis både bra och dåligt att du Tjärnlund i dina artiklar erkänner att din åsikt inte är vetenskapligt grundad. Bra på det sättet att du är ärlig, dålig för att det faktiskt innebär ett erkännande att du inte är påläst. Att vara påläst när det handlar om vetenskap kräver att du är vetenskaplig, både i din inställning och metod, annars är det ju bara känslor och åsikter som råder.

  Dina artiklar tar till exempel upp ett par anekdoter presenterade av vilsna föräldrar, och en rad vanliga misstolkningar runt vaccin-incidenter. Inget av fallen är speciellt vetenskapliga, nej.

  Låt oss ta upp exemplet med narkolepsin och Tamiflu-vaccinet.

  Om vi tillåter oss att vara vetenskapliga handlar narkolepsin i detta fallet om en autoimmun reaktion som snarare har att göra med exponering av influensaviruset i allmänhet, oavsett om det kommer från ett virus “in the wild” (dvs det riktiga viruset) eller den harmlösa varianten som finns i vaccinet. De som är skeptiska mot Tamiflu hävdar oftast att det är adjuvanten som finns i vaccinet som är orsaken till narkolepsin. Men jämför man narkolepsiförekomsten med exponeringen av vaccinet, både med och utan adjuvanten, så förekommer det ingen korrelation alls. Till och med de som inte vaccinerat sig och insjuknar drabbas av narkolepsin. Det har alltså att göra med en autoimmun reaktion där känsliga individer riskerar att drabbas, oavsett om infektionen sker av ett äkta virus eller det från vaccinet. Om detta kan läsas i denna vetenskapliga studien: http://med.stanford.edu/psychiatry/narcolepsy/articles/HanAnnalsH1N1.pdf

  Att somliga inte bör vaccinera sig på grund av autoimmun respons är inget nytt, men dessa individer riskerar insjukna oavsett vaccination eller inte. Enda sättet att skydda dessa känsliga individer är just genom att de dem indirekt skydd via gruppimmunitet. Att gruppimmunitet “faller platt” i Tjärnlunds fall beror endast på hennes missuppfattningar angående vacciner, vilket hon tydligen tagit som sanningar på grund av sin förutfattade mening att korruption och girighet måste styra allt som försöker bevisa att ingen fara förekommer.

  Som ett till exempel på missförstånd är Tjärnlunds tolking av NPAFP-problemet i Indien. Den ursprungliga källan till vanföreställningen handlar om en vetenskaplig studie/rapport om just NPAFP som misstolkats av diverse pseudovetenskapliga “hälsosidor”, så som NaturalNews. Det studien egentligen tar upp är den grava överdoseringen av det orala poliovaccinet, vilket är orsaken till förekomsten av NPAFP, något som anti-vaccinsidor oftast inte nämner. För det är som med alla läkemedel, och vacciner för den delen, överdriven dosering ger alltid biverkningar, oftast negativa. Överdoseringen i Indien beror på slapp reglering och okunskap, inte själva vaccinet i sig, vilket kan läsas här: http://www.issuesinmedicalethics.org/index.php/ijme/article/view/110/1065

  De som motsäger sig vacciner är oftast offer för missförstånd som dessa. De är även offer för den hysteri som uppstår när pseudovetenskapliga källor (NaturalNews, Dr Mercola ect) “alarmerar” mot vacciner, antingen för att de själva missförstått, eller för att de helt enkelt vill tjäna pengar på att göra folk rädda och få dem att köpa deras egna “naturliga” produktsortiment. I NaturalNews fall är det uppenbart att det är det sistnämnda som gäller.

  Tack Mia Tjärnlund för att du bidrar till en sjukare tillvaro för alla.
  Jag hoppas du tänker om lite, och tänker bortom din misstänksamhet om hur pengar och girighet måste regera allt där ute som säger att det inte finns anledning till fara. Försiktighet när det gäller läkemedel är alltid en bra grej, men inte till den grad att försiktigheten övergår i ren paranoia.

  -D

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Hej D,

   Tack för din långa och arga kommentar. Några reflektioner från min sida.

   – Det är ingen artikel jag har skrivit. Det är ett blogginlägg. Med mina personliga tankar och åsikter. Jag visste inte att ens personliga tankar och åsikter måste vara vetenskapliga. Det låter jättejobbigt. Är det därför så många människor har slutat tänka nu för tiden?

   – Du omyndigförklarar föräldrar till sjuka barn på precis det sätt jag tar upp i texten. Det är ironiskt, för jag spenderar rätt mycket utrymme i inlägget med att förklara att jag hellre lyssnar på folk med sunt förnuft och erfarenheter ur riktiga livet än på någon som pratar genom att rabbla referenser. Det verkar ha gått dig förbi.

   – Du verkar ha ett behov av att trycka ner mig utifrån sättet du formulerar dig och använder mitt namn. Gör inte det om du på riktigt vill att jag ska lyssna på det du har att säga i sakfråga.

   – Apropå sakfråga, låt oss komma tillbaka till den där polion i Indien. Må så vara att det är den mänskliga faktorn som bidrar till en överdosering av poliovaccinet och därmed en hög andel sjuka i NPAFP. Jag förstår inte vad det förändrar? Mitt huvudsakliga argument är att jag inte är övertygad om att vaccination ger ett fullgott försvar mot sjukdom. Och att det potentiellt dessutom ger helt andra problem. Så varför utsätta sig för den (i min mening) onödiga risken alls? Speciellt när det då dessutom föreligger en stor osäkerhet i och med den mänskliga faktorn.

   – Att de flesta reaktioner på vaccin är autoimmuna har du helt säkert rätt i. Vi kan nog också vara rätt överens om att fler och fler har problem med sitt immunförsvar. Alltså är den enda rimliga slutsatsen att vi kommer se fler och fler biverkningar av vaccinationer framöver, dvs immunförsvar som blir triggade över gränsen för vad de klarar av. Det är därför jag menar på att det är läge att vi på allvar börjar ta hand om våra immunförsvar istället för att försöka vaccinera bort allt som kan tänkas vara ett hot. Jag vet vad jag klassar som mest paranoidt av de två förslagen.

   Och så en sista reflektion. Visste du att känslor av ilska och vanmakt främjar tillväxt av cancerceller? Det är vetenskapligt bevisat (1). Alltså är det mer troligt att någon med starkt passiv-aggressiva drag bidrar till att göra vårt samhälle sjukare än vad jag gör. Just sayin’.

   1. Antoni, M.H., S.K. Lutgendorf, S.W Cole m.fl. (2006), “The influence of Bio-Behavioural Factors on Tumour Biology: Pathways and Machanisms”. Nature Reviews Cancer 6, 3/2006, s 240-248

   Svara
 3. Lisa Tisell on

  Tack för ännu ett fantastiskt inlägg! Du ger så många hälsosamma tips och vettiga synpunkter. Jag njuter av att följa din fina blogg!

  Svara
 4. Emma on

  Vilken fin “artikel”! Fantastiskt befriande att läsa en blogg som är full av sunt förnuft och lite eget tänkande 🙂 Och ja, fick faktiskt ett gott skratt av att ögna igenom den längsta bloggkommentaren jag någonsin sett. Var inte så arg, vettja, D!

  Svara
 5. Katta on

  Jag fick narkolepsi efter att ha vaccinerat mig 2009 och har definitivt blivit mer försiktig med läkemedel, vaccinationer och vad jag stoppar i mig sedan dess. Med detta sagt: Det är otroligt stor skillnad på Pandemrix-vaccinet, som ju var ett nytt och obeprövat vaccin, och de som ingår i allmänna vaccinationsprogrammet. Smittkoppor, polio och TBC är ju i dag (så gott som) utrotade i Sverige tack vare vaccinationer.

  Jag tycker det är otroligt skrämmande att det nu sker utbrott av röda hund, som ju sällan ger allvarliga och ibland knappt märkbara symtom hos drabbade barn, men som kan ge fosterskador om gravida kvinnor smittas. Sedan man började vaccinera mot röda hund har till exempel medfödda hörselskador minskat dramatiskt. Det vet säkert ni likaväl som jag.

  Jag förstår verkligen oron inför att vaccinera sitt barn, det finns ju alltid en viss risk för reaktioner och biverkningar, men jag skulle nog vara mer orolig om jag fick reda på att andra barn på hens förskola inte var vaccinerade mot röda hund. Jag skulle definitivt undvika att lämna/hämta där om jag var gravid.

  Av ren nyfikenhet undrar jag också hur ni gör när ni reser? Eller väljer ni att undvika det?

  Svara
  • Jac on

   Det är inte farligt att få barnsjukdomar för barn. De hjälper till med den kroppsliga och mentala utvecklingen som jag fick lära mig ur en bok av en antroposofisk läkare. Mina barn blev vaccinerade mot polio och stelkramp, en vaccination i taget och vi började med polio när de var 1 år. Det var ett medvetet val s.a. deras immunsystem skulle ha tid att utvecklas lite först. När barn börjar stoppa saker i munnen, även jord m.m. så lär sig deras immunsystem att bygga upp försvaret. Det är bra. Jag skulle uppskatta om man lät bli att vaccinera redan på BB, det är på tok för tidigt och sen inte alla vaccinationer ihop bakade utan de man anser behöva en i taget.

   Svara
 6. Malin on

  Vad skönt att läsa något vettigt om vaccinationer. Jag är gravid med mitt första barn och tänker avstå vaccinationer. Jag och min man har inte berättat för familjen än men är säkra och pålästa så de kan tjata på hur mycket de vill 🙂 Jag vill som du skriver bygga upp mitt barns immunförsvar den naturliga vägen och inte genom att tillföra massa kemikalier i “förebyggande syfte”. Världen är verkligen på väg åt fel håll när pengar ska styra allt.

  Kan varmt rekommendera boken “Vaccinationer: risker och skador” av Dr Mayer Eisenstein och Neil Z. Miller. Den är skriven utifrån amerikanska vaccinationsprogrammet men står även om det svenska programmet. En bok som alla föräldrar borde läsa. Ha en fortsatt trevlig dag allesammans!

  Svara
 7. jonas on

  Ni förstår att denna hemsida är rent trams. Vi är inte sjukare och sjukare. Medellivslängden ökar, fler sjukdomar är ingen dödsdom, det finns behandlingar för fler åkommor än för bara ett år sedan. Dock kommer det totala antalet sjukdommar en människa ha under en livstid. Detta beroende på att vi inte dör av dem heller, men också för att vi RÄKNAR dem, diagnosticerar och behandlar och utvärderar hela tiden inom sjukvården. Denna sida är rent trams och skrämselpropaganda. Ni förstår att
  barn i tredje världen dör i saker som går att vaccinera mot, som ni misstänkliggör, att det finns barn vars föräldrar inte kan åka till akuten pga att ni inte vaccinerat. Rent trams står i kommentarerna med. djurDNA är exakt som männskligt dna, som är exakt som virus-dna och bakterie-DNA. socker och kvävebaser. ordningen kan vara olika,men byggstenarna består.

  Im ni nu tror att ni mår sämre av modern medicin, åk till afrika, ut i djungeln. Eller indien till ett ruralt område utan medicin. Shit va bra ni skulle må.

  Svara
  • en Martin on

   ”djurDNA är exakt som männskligt dna, som är exakt som virus-dna och bakterie-DNA. socker och kvävebaser. ordningen kan vara olika,men byggstenarna består.”

   Vad bra, då slapp jag förklara det. 🙂
   Människor är också djur i den bemärkelse att vi består av samma byggstenar som allt anat liv.

   Svara
 8. Marcus on

  Du påstår att stora vetenskapliga studier är manipulerade och att de redovisar osanning. Exakt hur går detta till? Menar du att samtliga inblandade personer på företaget som betalar för studien medvetet går in för att dölja resultatet? Gäller det här även alla kliniska institutioner som arbetar med denna studie? Gäller det samtliga berörda på världens alla läkemedelsverk? Förstår du vilken enorm konspiration detta skulle vara? Och hur enormt många personer skulle behöva hålla tyst för att det skulle fungera? Hur menar du att detta skulle vara möjligt? Det skulle krävas att tusentals mäniskor inom vård och forskningskedjan är fullständigt korrupta.

  Ok. Låt oss säga att det är möjligt. Hur skall de då tysta resten av världens forskare? En vetenskaplig publikation blir inte automatiskt accepterad av andra forskare bara för att den publiceras och hela den övriga akademiska världen kan kritiskt granska denna publikation, vilket ständigt görs. Påstår man att en ny medicin har effekt måste vara vara beredd på att backa upp den med rigorös vetenskap och otroligt välgrundad statistik.

  Svara
 9. Camilla Johansson on

  Skrämmande att det finns så många foliehattar som är beredda att utsätta sina barn för fara.
  Det är nästan så jag hoppas att det i och med utbrottet av mässlingen blir möjligt att anmäla er.
  Att en totalt okunnig person ska sitta och blogga om påverka folk är skrämmande.

  Svara
 10. Camilla Johansson on

  Så Mia, apropå en artikel som delades här ovan av en av de sunt kritiska kommentatorerna: är du en av de som inbillar dig att autism orsakas av vaccin?
  För det är, kan jag i så fall informera dig, en av de mest seglivade lögnerna bland vaccinationskonspirationerna. Det finns ingen som helst koppling, och den läkare som först påstod det förlorade – helt korrekt – sin legitimation när hans djupt felaktiga forskning avslöjades.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]