Mias Familjeblogg

Viceral terapi och hårmineralanalys

I fredags var jag på fantastiska Kostverkstaden i Lund. Jag gjorde ju en hårmineralanalys på storkillen i våras och nu tyckte jag att det var dags för en på mig själv. I fredags hade det gått fyra veckor sedan jag var där och klippte av hårtussarna. Jag var riktigt spänd på att se resultaten från analysen, speciellt efter mina två detox-år som har kantats av bra mat och sunda vanor. Nu vet jag ju såklart inte var jag började någonstans (alltså hur värdena såg ut för två år sedan), men jag hoppades ändå få ett kvitto på att jag gör rätt. Och kanske hitta något att jobba vidare med.imageimageNär det gäller resultatet fick jag absolut lite att jobba med. Mina kalcium/magnesium värden var låga. Då äter jag ändå just kalcium och magnesium som tillskott varje dag eftersom jag vet om att jag har haft en riktigt ordentlig magnesiumbrist under lång tid. Men mer behövs! Dessutom hade jag väldigt höga natrium/kalium värden. Värdena var såpass höga att de tyder på ett allvarligt stresstillstånd, men eftersom analysperioden (3 mån) spann över förlossningen, som ju är en stor stress på kroppen både fysiskt och psykiskt, så är det troligt att värdena har påverkats av det. Annars känner jag mig nämligen inte speciellt stressad (och absolut inte i jämförelse med förr i tiden, så tänk hur värdena hade sett ut utan alla förändringar jag har gjort!), men det kan ändå tyda på att binjurarna fortfarande är trötta, så nu är det fortsatt fokus på att stärka dem.

Jag har annars inga höga nivåer av tungmetaller i kroppen, hormonerna är i balans och övriga resultat låg inom okej gränser. Kanske att jag låg lite lågt överlag på de flesta mineraler. Nu har jag reviderat mina kosttillskott efter resultaten och hoppas på att känna skillnad så småningom. (Åh, det hade varit grymt kul att ha värden att jämföra med sedan tidigare, men nu har jag det tills nästa gång i alla fall.)imageKanske ännu häftigare än analysen är kvinnan som driver Kostverkstaden. Förutom hårmineralanalyser jobbar hon även med en teknik som kallas viceral terapi. Jag hade aldrig hört talas om det innan jag träffade henne, men nu tycker jag det är superhäftigt. Det är dock lite svårförklarat. Det går i det stora hela ut på att hon med hjälp av lätt beröring (ingen massage-knådning här alltså) låter bindväven jobba och föra tillbaka muskler och organ till sina optimala positioner och på så sätt få den fysiska kroppen i rätt balans. Man måste nästan uppleva det för att förstå hur det fungerar. Men hon känner på olika ställen på kroppen, ‘ger den motstånd’, och låter den på så sätt räta ut obalanser i kroppens bindväv och muskulatur.

Första gången vi var där bad jag henne förklara hur det fungerade varpå hon visade mig på min kropp. Hon visade genom att lägga sina händer på mina axlar/skuldror i mindre än en minut medan hon förklarade. Jag hade inte nämnt någonting om några graviditetsproblem, även om jag vid tillfället hade känt av mitt bäcken en del (detta var under graviditeten). Senare på kvällen fick jag en sån sjuk träningsvärk i musklerna kring bäckenet på ena sidan att jag inte kunde resa mig upp själv ur soffan och sängen. Min man fick bokstavligt talat dra mig upp ur soffan så ont hade jag. Fast på ett löjligt skönt sätt eftersom jag kände att det var något bra hon hade åstadkommit. Träningsvärken satt i ordentligt i 2-3 dagar och efter det kände jag inte av några besvär i mitt bäcken alls mer. Hon rätade alltså ut en snedbelastning i bäckenet genom att åtgärda en obalans i axlarnas bindväv som påverkade hela min hållning.

Så sjukt häftigt! Jag måste säga att jag bara vid två tillfällen tidigare har känt en sån uppenbar och snabb effekt av en behandling – första gången när jag för tio år sedan testade en typ av snabb, intramuskulär akupunktur som en riktigt duktig sjukgymnast gjorde på min nacke mot huvudvärk. Jag kunde inte ens hålla upp mitt eget huvud så mycket träningsvärk hade jag efteråt. Efter fyra ynka små nålar som hade varit inne i min kropp i mindre än fem sekunder tillsammans. Andra gången var när jag lade om kosten. Så mycket som hände i kroppen under de första dagarna var helt överväldigande. Men det berättar jag om någon annan gång.

Åh vad jag älskar när jag träffar på riktigt kompetenta, riktigt erfarna och riktigt självsäkra människor som bara gör det de tror på och gör det så himla bra! Varenda gång sitter jag med ett stort flin i bilen hela vägen hem för att kropp och själ känns så fantastiskt i balans. Och tänk, än bättre ska det bli!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]