Mias Familjeblogg

Helgens goda

I helgen lagade maken två riktigt goda fiskmiddagar. En med lax och en med torsk. Utan gluten och mjölk såklart. Båda gick hem hos barnen (som dock pillar bort lite av det godaste, typ granatäpplekärnor. De vill helst ha maten helt utan krusiduller. Ris i en hög, lax i en hög och sparris i en hög.)

Den goda torskrätten (med tomat, citron och basilika i ugn) glömde jag fota, precis som förra gången vi lagade den. Men receptet hittar du här. Laxrätten fastnade dock på bild.imageDet här var en höjdare. Speciellt kombon svarta linser (som inte riktigt syns på bilden eftersom de ligger under laxen) och granatäpplekärnor var en hit! Recept hittar du här.

Tänk på att köpepesto kan innehålla ost, så om du vill ha en helt mjölkfri är det nästan smidigast att göra egen pesto. Förslag på recept kommer här.

 

Pesto

 • 1/2 dl mandlar
 • 1/2 dl pinjenötter
 • 2 krukor basilika (blanda ev. upp med lite spenat)
 • 2 vitlöksklyftor
 • 3/4 dl olivolja
 • havssalt
 • peppar

Allt rörs ihop i mixern. Jag mixar nötterna först och häller sedan ut dem tillfälligt, häller i allt det andra och lägger sedan tillbaka de mixade nötterna överst. På så sätt slipper allt fastna i botten.

Chokladmousse och hallonglass

Sedan blev jag godissugen #1. Rörde ihop en chokladmousse på följande recept:

 • 1 liten banan
 • 1/2 avokado
 • 2 stora teskedar kakao
 • en nypa vaniljpulver
 • en klick kokosolja
 • en skvätt mandelmjölk

Allt körs i mixern och sedan rev jag en ruta mörk choklad över.imageSedan blev jag godissugen #2. Då blev det hallonglass på följande recept:

 • 1 liten banan
 • en stor näve frusna hallon
 • en nypa vaniljpulver
 • en klick olja

Allt rätt ner i mixern och mixa slätt.imageFörutom god mat har helgen bjudit på regniga promenader, Body Balance för mig och en massa tennis för resten av familjen. Skogen ser fantastisk ut med alla färger för tillfället. Kanske lite regntrist bara.imageimage


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]