Mias Familjeblogg

Vi är med hund

Typ. För ett tag sedan när jag var ute på en av mina kvällspromenader så stördes min sinnesfrid av en gammal tant jag träffade som var ute och gick med sin lilla hund. Hunden drog väldigt i kopplet och tanten som hade rullator gick och skällde högljutt på hunden. Hela tiden. Jag fick lite lätt ont i magen av hela situationen, men hon gjorde liksom inget mer än att tala högt och gällt och anklagande på hunden så jag visste inte riktigt vad jag skulle säga till om.

Efter ett varv runt några hus råkade jag på samma tant igen och hon skällde fortfarande på hunden. Jag bestämde mig för att gå fram och fråga hur det var fatt och jag sa helt enkelt 'Du verkar vara väldigt arg på din hund?' Hon förklarade något om att hunden ju drar så mycket så vad ska hon göra. Jag försökte vara vänlig och sa att jag inte trodde det skulle hjälpa att skälla eftersom hunden nog inte förstår vad hon menar med det ändå. Vi lämnade det så och jag hoppades för mig själv att tanten i alla fall kanske skulle fundera lite extra innan hon skällde på sin hund något mer, även om jag hörde henne fortsätta över axeln.

 

Efter mötet har jag funderat mycket på vad jag skulle gjort och kläckte då givetvis den briljanta idén att jag skulle ha frågat om hon behövde hjälp med hunden. Hunden kanske helt enkelt inte fick tillräckligt med motion i rullatorfart och skulle behöva springa av sig lite. Och tänk om mina killar, som tjatar så mycket om att de vill ha olika djur, skulle kunna få låna hunden ibland och få sig en liten hunddos då och då. Jag tror ju ändå starkt på att det är bra för barn att lära sig respektera och ta hand om djur, men en egen hund i familjen finns det liksom inte utrymme för. En lånehund från en arg tant verkade vara en väldigt bra idé.

Några veckor gick i alla fall utan att jag såg henne igen (jo, en gång när jag körde bil men jag tänkte att man nog inte lånar ut sin hund till en främmande människa i en bil med bilrutan nere). Men så igår knallade tanten förbi rakt utanför mitt köksfönster just som jag stod och plockade med disken och jag tog genast tillfället i akt. Jag rusade ut och frågade henne helt enkelt om hon ville ha hjälp att rasta sin hund ibland på eftermiddagar eller kvällar. Hon sa först att hon inte ville det eftersom hon bodde ensam och behövde sällskapet, men sedan sa hon plötsligt: 'Fast jag behöver ju en barnvakt ikväll!' (Herregud, har hon barn hemma hos sig? tänkte jag först, men sedan förstod jag att hon menade att hunden var hennes barn.) Hur vältajmat?

Vi bestämde att hon skulle lämna av hunden lite senare och så kom det sig alltså att jag, killarna och killarnas kompis var hundvakter hela kvällen igår. Och oj så glada och stolta de var! Det gick liksom inte att gå av dem behovet av att få hålla i kopplet och då var vi ändå ute och promenerade i totalt två timmar av fyra. Vi var också tvungna att gå hem till en kompis i klassen som har en egen hund och visa 'vår' hund, så det slutade med att hundarna blev värsta polarna och att jag fick förklara för mannen när han kom hem från jobbet, hur det kunde komma sig att vi hade två hundar och fyra barn (plus en bebis då) hemma. Vi körde en stormiddag till allihop och sedan tog vi världens längsta kvällspromenad och lämnade av allihop igen.imageBarnen räknade i princip steg för att det skulle vara rättvist vem som fick hålla i kopplet. Som tur var hade vi två hundar på fyra barn.imageEn trött men nöjd liten hund.

Hunden (otroligt snäll och pigg) fick sig i alla fall en rejäl dos motion och slutet på den här historien består av idel solsken, regnbågar och små glittriga moln, för:

1. Hunden blev strålande glad när matte kom för att hämta upp henne. Det tyder ändå på att där finns kärlek.

2. Tanten gav helt otippat killarna varsin tjuga som tack för hjälpen. Och sedan det bästa, löfte om fler passningar. Dessutom sa hon att de när som helst fick komma upp och klinga på om de vill gå ut med henne fler gånger. Vi bytte till och med nummer.

 

3. Tanten förklarade att hon var nyopererad och att hennes man under dagen hade flyttat in på hem och att det var lite ensamt. Det om något var väl en förklaring på hennes ilskna humör några veckor tidigare. Ont, svårt att gå och med en sjuk man hemma.

Så, vad ville jag säga med det tro? Jag ville nog mest uppmuntra till att prata med folk som verkar behöva det. Och visa på att det går att få till win-win-situationer av det mesta.

Så nu är vi med hund! Typ.


One comment on “Vi är med hund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]