Mias Familjeblogg

Ett tält och en kram

Nu är det enkelt att göra väl. Möjligheterna bara dyker upp rakt framför ögonen på mig. Igår dök den här upp i mitt facebook-flöde.Skärmavbild 2014-10-23 kl. 20.50.25Eftersom jag de senaste månaderna (jag började nog i min boandefas under graviditeten) har sorterat ut och rensat och slängt och gått igenom varenda pryl här hemma, så visste jag att vi hade lite utrensade grejor som kvalade in på listan.

Framför allt hade vi ett stort fyramannatält som vi har fått från mamma och pappa som har stått och tagit plats i garaget. Jag visste att vi inte skulle komma att använda det eftersom jag har fått ett mycket smidigare tält från IKEA i julklapp, så det har bara stått och väntat på bättre tider. Det var liksom för fint för att slängas. Och projekt sälja kändes enormt. Att slå upp det där tältet med förtält och hela videvitten bara för att kunna ta bilder kändes bara för jobbigt. Så ni förstår ju hur lägligt det var att just jag läste den där notisen.

Jag slängde in tältet, tre liggunderlag, två paraplyer, fyra par skor, en vinterjacka och lite kläder (några varma tröjor och en pyjamas) i bilen och körde till insamlingen. Väl där får jag se en sida av Helsingborg som jag aldrig tidigare har sett. Det riktigt myllrade av folk i de små, trånga lokalerna. Fyra volontärer (kvinnor) står och lagar mat i enorma grytor och tjugotalet (?) hemlösa sitter och äter lite överallt. Jag fick ställa mina kassar i köket bland en massa andra kassar och sedan så ropade en av kvinnorna på en stark karl som skulle hjälpa mig att bära in det stora, tunga tältet från bilen. Den starka karlen visar sig heta Erik och var den tunnaste lilla starka karlen jag sett. När han fick höra att han skulle bära in ett tält så utbrast han spontant: ‘Ett tält? Men jag behöver ju ett tält! Jag behöver verkligen verkligen ett tält! Får jag ta det?’

Självklart fick han ta det. Han blev överlycklig. Jag erbjöd mig att köra det dit han ‘bodde’ men han hävdade bestämt att han kunde ta det på cykeln. ‘Jag har nog kört tyngre saker på cykeln än det här kan du tro.’ (Näe, det kan jag faktiskt inte för det går typ inte, men okej.) Så han gav mig en kram och sedan bar han iväg med det stora tunga tältet till sin cykel. Och jag åkte hem och allt kändes både lite bättre och lite sämre på något vis. Bättre för att Erik blev så glad över tältet som jag så gärna ville bli av med och för att det fick mig att känna mig som en bättre människa. Sämre för att tältet han just fick skulle bli hans nya hem över vintern. Det är ju redan svinkallt ute.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]