Mias Familjeblogg

Världens finaste höstdag

Det var det nog idag. Ojoj. Strålande sol, varmt i luften och fantastiska färger på träden. Dagarna går i otroligt högt tempo här hemma för tillfället. All tid går till att hålla de två minsta i schack (storkillen är fortfarande bortrest). Lillkillen kräver rätt mycket uppmärksamhet när han är hemma ensam hela dagarna. (Eller inte uppmärksamhet, men sysselsättning. Och inte ensam, men utan storebror att leka med.) Lillebror kräver ingenting mer än en famn och mat och lite lugn och ro för att sova. Men det kan vara nog så trixigt ibland. Just nu är han nämligen otroligt uppmärksam på sin omgivning och kan inte komma till ro eller äta om det finns något annat som pockar på uppmärksamhet.

Dagens sysselsättning har varit lekdejt med promenad, lekplats, volträcken och studsmatta och sedan en simskola på det. Ändå hade lillkillen massor av energi kvar och tvingade mig till några rundor Uno nu på kvällskvisten. Men sedan kom trött-kraschen och nu sover han gott.imageHösten är tacksam att ha på bild, som jag och en vän konstaterade idag. imageLillebror har äntligen börjat ta nappen ibland när han är mätt och trött. Det är som att han till slut har vuxit i den, rent fysiskt. Som vi har jobbat för det. Men det är otroligt skönt att kunna trösta honom med den vissa gånger då han annars har svårt att komma till ro – när han befinner sig i gränslandet mellan vakenhet och sömn och inte kan ligga intill bröstet.imageLillkillen på väg till en kompis. Med mamma. Och mammas kompis. Och lillebror i vagn för ovanlighetens skull.imagePå väg igen. Till lekplats, kompis och volträcken. imageNya konster på volträcket.imageSimskola. Utan brorsan. Och utan alla andra ungar med. Det var nog många på höstlov. Men det blev en privatlektion i livräddning. Och många längder sim. Det blev hela, långa längder idag för första gången. Så sjukt imponerad av min fisk till fem- (snart sex-) åring.

Igår var vi på Tropikariet här i Helsingborg. Ett grymt bra ställe där det finns både små och lite större djur. Djuren och miljöerna är otroligt välskötta, personalen är superduper och man kommer väldigt nära djuren. Ibland är man till och med mitt ibland dem.

Jag tror att deras filosofi är att väcka barns kärlek för djur och det finns flera möjligheter att röra vid djur. Igår fick Zeb hålla i både vandrande pinnar och en slags gigantisk kackerlacka (till min stora förtjusning). Dessutom stod han med händerna hos doktorsfiskarna i säkert två halvtimmar. Vi gick nämligen igenom hela stället två gånger. På allvar. Det är tre våningar och vi har varit där massor med gånger, men det var alldeles för spännande för att gå hem.

En kul grej var att jag träffade en gammal pluggkompis som jag inte träffat på tio år och hans familj, så vi höll sällskap en av rundorna.imageEn underjordisk krypgång in till en glasbur för den modige som vill komma närmre krokodilerna.imageEn vandrade pinne på armen.imageEn liten apa på trädet. Och hela räcket är ett långt rör för myror som bär blad fram och tillbaka.imageHypnotiskt vackert med hajar och gaffelfiskar.imageDoktorsfiskarna. Det bästa av allt. Den uppmärksamme ser att tröjan inte är samma som på tidigare bilder. Det beror på att det här är varv två och att den andra tröjan efter varv ett kunde vridas ur av allt vatten som på något mystiskt sätt hade sugits upp i den.


One comment on “Världens finaste höstdag

  1. Karlsson on

    Bilden med träden och löven i alle’n var den vackraste finaste harmoniskaste bild jag sett på länge. …även om bilden är några år. Den påverkar en att man önskar att man vore lyckligare med sina barn och levde mer för stunden….Istället för leva i stressen och med alla måsten. Åren går fort..plötsligt är barnen stora utan att man har hunnit stannat upp.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]