Mias Familjeblogg

Butiksloppis

I somras när jag var höggravid så gick jag loss fullständigt här hemma och sorterade ut prylar som vi inte behöver mer. Ett slags inverterat boande som gick ut på att bli av med prylar snarare än att införskaffa. Jag gick igenom varenda skåp och varenda låda (plus förråd och garage) här hemma och gallrade skoningslöst. Jag och mannen tog också äntligen tag i några gamla flyttkartonger med kurslitteratur och cd-, lp- och dvd-skivor och gjorde oss av med rubbet. Sålde det som gick och slängde resten. (Skivsamlingen lämnade vi in till en skivaffär här i stan och fick 1600 spänn för.)

Allt det där som har rensats ut har jag lagt i påsar och kartonger ute i förrådet för att senare sälja på loppis. Den här gången var det nämligen mycket leksaker som rensades ut och därför kändes det fel att lämna barnens saker till insamling utan att ge dem chansen att sälja sina saker. Men när är det läge att sälja på loppis? Med bebis. Det känns för mig som ett ganska stort projekt som jag (förvånande nog) har skjutit på.

Så för en vecka sedan fick jag nys om ett helt (för mig?) nytt koncept för att bli av med sina prylar, nämligen butiksloppis. Det går till som så att man hyr en säljyta i en stor butikslokal i en vecka (295 kr) eller en månad (1000 kr). I priset ingår prislappar med streckkod som identifierar dina prylar. Sedan disponerar du ytan som du vill och ansvarar för att fylla på med prylar och prismärka. Men det är allt. Personal finns på plats och tar betalt och alla pengar jag säljer för (100% av försäljningspriset) går till mig. Helt briljant koncept!

När jag såg tipset på fejjan, nappade jag alltså direkt och åkte dit och hyrde en plats. Så sedan dess har jag en gång om dagen fyllt en flyttkartong med prylar och åkt till butiken och städat, prismärkt och fyllt på. Och det fungerar faktiskt. Jag säljer. Går sakta men säkert plus. Blir av med prylar. Så grymt skönt! imageimageimageimageNästan allt på den här bilden, från första dagen, är sålt. Och sedan har jag fyllt på med en massa nya grejor varje dag. Jag har lagt mig på priser mellan 5kr (små leksaker, pappersblock etc.) och 60 kr (fina klänningar). Det mesta ligger på 15-30 kr (tröjor, skor, leksaker). Dyrare eller mer värdefulla saker tror jag är bättre att sälja på Blocket om man vill ha ut mer pengar för det. Jag kommer hamna på ca tusenlappen plus efter en veckas försäljning (alltså sålt för ca 1300kr). Men jag har massor med prylar kvar så jag ska köra en vecka till.

 

Det enda som inte är skönt är hur det ser ut här hemma med en uppdukad buffé av utrensade potentiella försäljningsobjekt mitt i vardagsrummet. Det kräver ändå lite jobb att varje dag hitta hela prylar (och inte minst alla delar) och prismärka. Det som gör röran uthärdlig är att se hur högarna blir mindre och mindre från dag till dag.imageEn nackdel med att ha kassar med utrensade leksaker framme är att sakerna tenderar att söka sig från påsarna och ut i huset igen.

Överlag så försöker vi här hemma att anamma en livsstil med lite färre inköp och lite färre prylar. Det har blivit för mycket med åren och jag känner att de belastar mig mentalt. Pryldetox och minskad konsumtion är ju i ropet i och med hälsovågen som sveper över oss och man förstår varför - det känns bra ända in i själen att rensa, sälja, slänga och sortera. Man vill bara mer och mer och dessutom känns det oerhört ocharmigt att köpa någonting nytt när man har all fokus på att rensa ur.

En bra blogg på temat är minimalisterna.se. Den får dig garanterat att bli rensningssugen och för den som behöver får man tips på hur man kan gå tillväga.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]