Mias Familjeblogg

Händelserikt höstlov på hemmaplan

Höstlovet är slut och det har varit en händelserik vecka för Tjärnlunds. Vi började med några dagar utan storkillen som åkte till huvudstaden där han kollade på vaktbyten på slottet, åkte tunnelbana, bodde i gammal fängelsecell på Långholmen och hade det allmänt spännande.

Jag, lillkillen och lillebror hade samtidigt tre intensiva dagar här hemma med lekdejter och utflykter innan storebror äntligen kom hem igen. Trots saknaden blev återseendet knappast friktionsfritt utan vi ägnade hela onsdagen till konfliktlösning och sammanbrott om vartannat. Eventuellt var vi alla bara helt slut. På torsdagen infann sig dock lugnet igen och vi kunde börja förbereda oss inför helgen. (Förberedelserna gick till som så att killarna lekte och jag förberedde.)imageLekdejt.imageimageimageLillkillen fick ta med sig en vän till äventyrsbadet. Självklart var det fullsmockat med folk eftersom det var höstlov och jag fick kalla fötter och tvingade de två ytterst simkunniga barnen att ha puffar på sig, vilket ledde till högljudda protester. Jag var inte poppis där ett tag kan jag lova! Det föll ändå ut väl och vi hittade så småningom en folktom hörna där de kunde hoppa och dyka från startpallar utan puffar på sig. Slutet gott allting gott. (I vattenrutschkanan behövde man dock inte ha puffar. Och inte i bubbelpoolen heller. Uppskattningsvis krävdes alltså puffar ungefär 15% av besöket. Men frågar jag lillkillen vad han minns från besöket så är det just att han tvingades ha de där puffarna på.)

I helgen skulle det firas halloween med dörrknackning för första gången och vi fixade rätt stämning genom att karva två supercoola pumpor. (Lillkillens pumpa åkte i golvet och gick sönder, så egentligen har vi faktiskt karvat tre…)

Sedan fixade vi outfits till barnen. För 70 spänn. En luva och svarta kläder blev läskigt till storkillen och med en pyjamas ur garderoben och nya ansiktskritor blev lillkillen till ett spooky skelett. Båda var supernöjda. Sedan gjorde vi 20 stycken halloween-kort och jag blev helt rörd när jag fick veta att killarna hade sprungit tillbaka en andra gång till de fyra hus där de hade glömt att lämna kort första gången, bara för att ge dem sina kort. imageStorkillens pumpa.imageLillkillens pumpa. Nummer två. Den första var lite mer komplicerad, men den här gick snabbare än snabbast att karva ur. imageimageimage

I lördags kom sedan kusinerna på besök och det blev en helg med bebismys, lek och god mat. Och så hann vi med lite Mora Träsk också. Kul nostalgi för oss vuxna och lika roligt som alltid för barnen som kan varenda låt utantill efter att ha lyssnat på bandet i några år. Sander fick följa med med hörlurar på sig och verkade stortrivas. Han är troligtvis Sveriges yngsta Mora Träsk-fan.imageimageNu har jag äntligen lyckats få den här torskrätten på bild. Mmm. imageEfter middagen blev vi alla sugna på något gott men vi hade inte fixat någon efterrätt. Någon kom ihåg ett recept på kladdkaka gjord på svarta bönor utan vare sig gluten eller mjölk, så det testade vi. Det blev riktigt gott och hela kakan försvann i ett nafs. imageimageOch jag flätade lite. För första gången på många, många år. Jag kom ihåg någon kreation jag såg på facebook och testade. Förutom att jag inte kom ihåg hur man började fläta, så gick det rätt bra. Sätt en tofs av ungefär halva håret mitt på huvudet. Lämna ett typ fem cm brett band av hår runtom hela huvudet. Fläta sedan in håret från tofsen i en inbakad fläta ihop med det lösa håret. Voilà!imageDe här två favoriterna var såklart med hela helgen också.

Imorgon börjar skolan igen. Eller just det, veckan börjar ju med studiedag. Herregud, jag måste ha semester snart.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]