Mias Familjeblogg

Jag börjar stelna till

Rejält alltså. För det var med darriga armar och lår som jag lämnade gymmet igår. Jag testade mitt hemmagyms mamma/barn-träning för första gången och blev supertaggad på mer. Tänk lite mindre pilates och lite mer crossfit. Tränaren var en av gymmets PT:ar och hon var grymt peppig. Hon fick mig att känna mig som värsta fokuserade träningsmaskinen. (Vilket jag såklart var också…)

Vi började med olika knipövningar på matta och sedan körde vi två varv med sex stationer, två minuter på varje station. Sander satt helt glad och nöjd i sin bilbarnstol hela passet så jag kunde vara med på varenda övning. Jag kände hur mjölksyran sprutade och det var riktigt härligt att ta i! Nu är jag i det där läget där jag känner att hela kroppen börjar göra ont och man undrar var det ska sluta någonstans. Eventuellt kommer jag att fastna i någon amningspose och inte komma loss igen förrän musklerna har mjukat till sig igen. Älska träningsvärk. imageHär höll vi till. En övning var att gå upp och ner på lådorna till höger. Med mjölksyra i sätesmuskeln från övningen innan blir två minuter plötsligt ganska långt. Om vi fortsätter så här kommer jag ha stans fluffigaste rumpa lagom till sommaren.

Till frukost idag blev det en nyfunnen favorit, havregrynsgröt med granatäpplekärnor. Det är så vansinnigt gott och granatäpple är smockfullt av nyttigheter. Dessutom är de jättefina just nu. Om ni inte har hittat ett bra sätt att få ut kärnorna så kan jag rekommendera bästa metoden. Man delar frukten på mitten (horisontellt), tar en stor sked och slår hårt på skalet med öppningen ner över en skål eller tallrik. Då trillar kärnorna ut rakt ner i din hand hur enkelt som helst. Kolla här. (Till gröten blev det självklart en grön power shot! Ni håller väl i era nya, goda rutiner fortfarande? Jag tar den gröna härligheten varenda morgon och nu har jag faktiskt svårt att vara utan måste jag säga. Den gör mig full av energi som räcker hela dagen. Jag lurade på min svägerska en burk av blandningen i helgen så det ska bli spännande att få höra hennes omdöme framöver).imageJa, ös på hela alltet! Då behövs inte ens någon mjölk. Gröten gör jag på <2dl eko fiberhavregryn, 1 msk chiafrön, 2 dl vatten och en nypa havs/himalayasalt.

Till lunch blev det den här salladen idag igen. Spenat, ruccola, champinjoner, groddar, ärtskott och avokado. (Jag verkar snöa in mig på saker och så äter jag likadant i några dagar innan jag blir sugen på något nytt.) Och så en bit ugnsbakad lax som blev över från gårdagens middag. Gott och nyttigt!imageSnabbt, enkelt, nyttigt och gott passar bra när man är föräldraledig och har två minuter på sig att svira ihop en lunch.

Nu kom killarna just hem. Vi har en lugn och skön eftermiddag framför oss med noll inbokade aktiviteter eller lekdejter. Bara mys. Passar bra när det regnar ute.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]