Mias Familjeblogg

Favorit i repris

Mannen var i London med vänner denna helgen. Planerat med god framförhållning. Jag ringde mamma i veckan, med inte lika god framförhållning, och frågade om de hade någon plan eller om de var sugna på att komma ner. Som av en tillfällighet råkade just denna helgen av alla vara ledig och vi bestämde dejt.

Så efter lillkillens gympa imorse körde vi en favorit i repris - Nimis. Med efterföljande fars-dag-middag på Rut på Skäret. (Den uppmärksamme noterar här att vi gjorde det i omvänd ordning i måndags. Lite variation får det ju vara.)

 

Dagen bjöd både på flera likheter och olikheter från i måndags. En likhet var att vi mötte Lars Vilks med tillhörande livvakter ute i skogen denna gången med. (Vad vet jag, han kanske besöker sitt livsverk oftare än man tror?) En olikhet var att det var mycket mer folk i rörelse. Och att jag hade fullt batteri i mobblen. Och att det var supermysigt med medhavd matsäck och vuxet sällskap. Och att vi såg en säl! imageMatförberedelser. Den ammande kvinnan får ett bonus-ägg i sin låda.imageimageimageimageDagens roligaste kommentar kom från en pappa som var där med sina två barn som jag småpratade lite med vid några tillfällen. Vi hade båda just bevittnat (eller behört?) en väldigt nervös mammas desperata vrål efter sin typ tolvårige son som klättrade upp i alla de högsta tornen med sina kompisar och inte verkade höra hennes önskan om att hålla sig på marken (vilket alla andra inte hade några som helst problem att höra). Vi båda hade dessutom just kallat ner våra egna barn från ett av de högsta tornen (fast lite mindre desperat) och höll på att prata om hala brädor, trånga gångar och annalkande mörker när han kläcker: 'Ja, här gäller det verkligen att hålla sin ångest i schack.' I situationen, ackompanjerad av den där mamman, tyckte jag det var jätteroligt sagt för det var verkligen mitt i prick. Alla kände vi nog ändå som henne. (Tänk om brädorna inte håller? Du kommer faktiskt dö om du trillar ner!) Vi andra höll bara känslorna lite mer i schack.imageDagens fniss. (Eller ett av dagens fniss. Storkillen tyckte att vi vuxna hade väldigt mycket fniss i kroppen idag.) imageDagens yngste klättrare.imageDagens finaste amningsvy. imageDagens nöjdaste bröder. (De färgglada prickarna uppe till höger. Jag lovar. De är nöjda.) imageDagens brantaste backe. imageDagens snabbaste klättrare. imageDagens kämpe. 'Mamma, jag har faktiskt gympa i benen också.' imageDagens grattis på fars dag.

Imorgon börjar en supervecka med raw food-detox och yoga-workshop med Rachel Brathen (yoga girl). Men det skriver jag mer om imorgon, för nu ska den här trötta kroppen få vila.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]