Mias Familjeblogg

På mjölksyredarriga ben

PANG! sa det när jag vaknade till världen imorse. Jag yrade upp och sprang runt och skällde uppläxande omkring mig om att respektera de som sover och som faktiskt har varit vakna och ammat flera gånger på natten och att man inte får gnälla och skälla på varandra på morgonen så att bebisar och mammor vaknar. (Ja, jag inser ironin.)

Efter en stund insåg jag att

 1. Jag hade blivit väckt mitt i en ljuvligt, skön och djup sömn
 2. Det är min tredje dag på detox-veckan, troligtvis den lägsta rent energimässigt
 3. Jag borde lägga mig en stund till.

 

Så jag la mig en halvtimme till och gick upp en andra gång, betydligt mer tillfreds med livet.

Förutom humördippen imorse har jag inte känt av några speciella utrensningssymptom. Men kroppen känns annorlunda. Den är väldigt mjuk och avslappnad och jag känner mig så lugn att jag i jämförelse med mitt vanliga jag i det närmsta kan kallas låg.

Den där mjukkänslan kom väl till pass igår när jag och en vän gick på ett 90-minuters yoga-pass med Rachel Brathen, även kallad yoga girl. Det var en mäktig känsla att yoga och andas synkront med 400 andra personer. Rachel var också otroligt mjuk att lyssna till och hennes röst som instruerade oss på engelska medan vi vred och vrängde på oss blev nästan lite meditativ att lyssna till.

Kvällens asgarv var när vi stod i posen ‘Standing Split’ och kände oss sjukt ograciösa, väldigt långt ifrån just en standing split. Annars all cred till Rachel som körde ett riktigt gediget pass med grundläggande positioner och utan en massa svåra show-off poser. Kroppen blev riktigt ordentlig genomarbetad och idag har jag träningsvärk i baksida lår och i skuldrorna. Det var ett riktigt kvalitetspass.imageFörsta gången jag har yogat en masse.imageGårdagens mellis som passade perfekt innan yogapasset. Blåbärs- och cashewyoghurt. Syrad. Med blåbär i botten och bipollen på toppen. Mmmm.imageOch så middagen efter passet. En wrap i ett kålblad med något som skulle efterlikna köttfärs med en massa goda röror på. Så himla gott även om jag lämnade kålbladet eftersom det inte fick plats i magen… imageJag måste ju visa lunchen med eftersom det är en av mina absoluta favoriter så här långt. Sushi. Utan fisk och ris alltså. Det smakade som sushi, fast mildare och lenare och mjukare. Och var underbart gott att doppa i den salta sojan. Fråga mig inte hur de gör.

Imorse tog jag min träningsvärk med mig och gick på mamma/barn-gympa. Jag var rätt osugen innan jag kom iväg, men jag visste att jag skulle älska att svettas och jobba lite. Passet var härligt jobbigt för lår, rumpa, rygg och armar så nu går jag runt här hemma med härligt mjölksyredarriga ben.imageUnder detox-vecka kör vi allt helt ofixat.imageEfter 80 utfall under första varvet när alla andra var klara och hade börjat med nästa övning började jag ana att jag hade tolkat instruktionerna fel. Mycket riktigt. Det var inte 50 utfall per ben utan totalt.imageKolla! Shyssta pjucks mamma!

Joråsåatte. Jag har införskaffat ett par nya innegympaskor. De senaste åren har jag i princip bara gått på barfotapass inomhus så som yoga, bodybalance osv. För det fåtal pass som har krävt skor har jag smugglat in mina älskade Merrell barfotaskor (pace glove) som jag vanligtvis springer utomhus i, men efter hösten är de så smutsiga och slitna att jag inte kan maskera dem längre. Nu fick det bli ytterligare ett par barfotaskor, men denna gången från Vivo Barefoot (the one). Jag fick ett tips från en hängiven barfotavän häromdagen att de nu sålde Vivo på XXL, så igår drog vi dit och handlade. Behovsstyrt. Nöjd!


2 comments on “På mjölksyredarriga ben

 1. caroline on

  tuuuusen tack för en grymt bra blogg!! jag har precis hittat hit och kommer följa dig 🙂 jag undrar om du har något bra tips till mig, som är i vecka 12, äter gluten- och mjölkfritt. jag är så otroligt orkeslös så jag misstänker att jag har brist på någonting :/ (är någon pigg i november egentligen?! men du kanske förstår oron?!) kram

  Svara
 2. Mia Tjärnlund on

  Hej och välkommen till bloggen!
  Vad bra att du redan äter mjölk- och glutenfritt. Det tror jag är bra för bebisen i magen. Vad gäller trötthet så hade jag nog testat lite olika saker om jag var du. Först att utesluta socker ur kosten också. (Alltså vitt raffinerat socker. Inte nödvändigtvis naturligt socker.) Det kan göra en enorm skillnad på energinivån. Sedan skulle jag kolla upp mina järnvärden på MVC. Inte bara järnvärdet i blodet, utan också dina järndepåer. De brukar göra det vid något av de första besöken. Och till sist så skulle jag se till att äta ett bra multivitamintillskott så att du får i dig allt du behöver i form av mineraler och vitaminer. Jag äter VitaXtra från VitaViva dagligen och gjorde det under hela graviditeten också.
  Lycka till med både bebis och trötthet! Det kan ju höra till att vara lite extra trött i November i vecka 12 också…
  hälsar Mia

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]