Mias Familjeblogg

Happy baby pose och en massa mat

Igår när jag kom in till Sander som hade vaknat i sin säng, så låg han i happy baby pose, alltså på rygg med benen rätt upp i vädret och ett ordentligt tag om sina tår. (Oj, vad mycket gulligare det är när en bebis gör det spontant än när en massa vuxna gör det på yogan.) Han har alltså hittat sina fötter nu och är väldigt glad för dem. Han är också glad för sitt pekfinger som han har börjat suga på. Ingen tumme, nappen bara vid väldigt väl valda tillfällen (oftast åker den rätt ut) och så pekfingret alltså. Men han verkar nöjd med lösningen.

Senare när jag skulle amma honom för natten så somnade jag. Klockan nio. Superskönt förvisso, men kvällen med den lilla egentid som erbjuds blev det inget av. Imorse när jag vaknade var jag så svag i kroppen att jag trodde jag var magsjuk. En ordentlig träningsvärk från onsdagens träning satt kvar och jag kände mig darrig, svag, illamående och blodsockerlåg. Men efter frukost som bestod av en hallonsmoothie med bovete och lime, en kopp te och några deciliter på eget bevåg extrainsatt kokosvatten (100% naturligt kokosvatten, inga tillsatser), känner jag mig lite stadigare igen och tror att det kanske ändå är kroppen som har jobbat hårt i veckan och nu är trött. Tur då att det enda på dagens agenda är lunch med en vän här hemma (som tar med sig mat. Min måltid är ju liksom redan spikad) och storkillens tennis. Det ska jag nog reda ut även om jag känner mig svag.

Maten jag äter är fortfarande vrålgod, även om jag emellanåt blir sjukt sugen på varm mat och lite sötma. Kreativa rätter radas upp efter varandra, fullproppade med nyttigheter och helt utan sött. Det är så lite sött att jag här om dagen mmm:ade och ååh:ade mig över några bitar paprika i salladen. De smakade som socker. För att inte tala om kokosmjölken imorse. Den smakade också grymt sött. Jag som har världens söttand annars hade skrattat åt mig själv om jag hade sagt så för några år sedan. Men när man äter vanligt vitt socker eller mycket naturligt socker, så går man liksom miste om det som kroppen egentligen uppfattar som sött. Typ paprika.

Här kommer onsdagens alla rätter. Det var där jag lämnade det sist tror jag.imageGrön juice till frukost.imageSmå biffar med en risliknande selleri-kompott och en klick creme fraiche. Syrad cashewkräm gissar jag.imageBasilika och blåbärskräm, eventuellt med lite bovete i.imageMorotspasta med paprikasås.imageIgår hann jag med ett besök på Kostverkstaden i Lund igen. En uppföljning på hårmineralanalysen. Och så lite kläm på kroppen. Mmmm. imageJag fick också äntligen några minuter över att skicka iväg kläderna som jag lottade ut här på bloggen. Så nu är de på väg!


One comment on “Happy baby pose och en massa mat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]