Mias Familjeblogg

Juice, juice och mera juice

Idag är det sista dagen på min 1-veckas raw food-detox-kur. Och då är det juice. Bara juice. Sex stycken fick jag med mig imorse i en massa olika vackra färger. Tre gröna, en brun, en röd och en rosa. Så oj vad jag dricker. Och oj vad sugen jag är på mat. Jag fantiserar om kokta röda linser och lax. (Det har jag faktiskt redan spikat till morgondagens middag.) Och havregrynsgröt med hallon på. Men jag ska börja riktigt lätt imorgon bitti och startar upp med en chiapudding på 3msk chiafrön, 2,5 dl kokosvatten, en näve hallon och en skvätt mandelmjölk.imageFem juicer kvar efter att jag hade hällt i mig morgonens första gröna på plats, efter aloe vera och vetegrässhot. imageMästerkocken lägger sista handen vid dagens alla juicer som ska skickas ut. Å ena sidan ska det bli skönt att slippa åka iväg varje morgon för att hämta upp matpaketet, men å andra sidan måste jag ju själv börja planera vad jag ska äta igen. Men jag gissar att jag kommer åka in och hämta upp en och annan lunch här i veckan ändå.

Detoxen har absolut haft sin effekt. Jag är pigg. Jag vaknar tidigt och känner inte för att sova vidare. Tankarna är klara. Magen är plattare än den varit någon gång under det senaste året och är lugn och fin inuti. Precis så som det ska vara jämt egentligen. Det tuffaste under veckan har varit sötsuget och ett sug efter lagad mat som har kommit nu de sista dagarna. Första dagen kände jag mig uppblåst i magen innan den kom igång ordentligt och sedan hade jag en energidipp i torsdags. Jag har försökt hjälpa kroppen på alla möjliga sätt och har torrborstat mig några gånger, yogat, tränat, promenerat och badat varma såpabad. På det stora hela har jag mått bra och jag ser verkligen fram emot veckan som kommer. Jag förväntar mig att känna mig full av energi.

Några av deltagarna har haft det tuffare. Någon har haft jätteont i sina leder och har varken kunnat sitta eller stå på flera dagar. Men de flesta har haft någon eller några tuffa dagar som har uppvägts enormt av smärtor som försvinner, förnyad energi och en känsla av att rena kroppen. Jag tror på riktigt att vi alla har gjort våra kroppar en oerhörd tjänst. En hel vecka där mer gifter lämnar kroppen än vad som kommer in. Jag är övertygad om att kroppen kan åstadkomma mirakel om den bara får chansen. Plus att man blir väldigt motiverad att inte skita ner kroppen igen. Jag kommer garanterat ge mig på detta igen.

 

Jag har ännu inte visat fredagens och lördagens mat så den kommer här.imageTill frukost i fredags blev det en yoghurt.imageTill lunch. En pajaktig massa gömmer sig därunder avokadoröran och tomaten.imageDen här moussen till mellanmål var bara så otroligt efterlängtad och god efter en massa dagar med grönt med mycket tuggmotstånd. En väldigt osöt, tjock och len chokladmousse.imageEn riktig råkostsallad med god dressing var det till middag.

Lördagens mat var huvudsakligen soppor, lite som en uppvärmning inför sista dagens juicande. Vrålgott och förvånansvärt mättande. Frukosten var en grön juice.imageLunch. Den här avokadosoppan serverades med en råkostsallad (som inte syns på bild) med tre stycken oliver till. Oliver har aldrig smakat så gott i hela mitt liv! Så gott det var med salt.imageMellis. En ordentlig chiapudding med blåbär.imageMiddag. En gazpacho och en sallad med några bitar vattenmelon på toppen.

Den här veckan har verkligen både varit en lyx och en utmaning. Jag har fått i mig mängder av nyttigheter naturligt via maten. Varje måltid har innehållit gurkmeja, chili, citron, lime, ingefära, fänkål, kål, surkål och annat läkande, boostande och helande, men nu är jag redo för en vecka med varm, nyttig mat kombinerat med en massa goda sallader. Och så ska jag läsa raw food recept. Här ska det läras!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]