Mias Familjeblogg

Tre saker man kan använda våtservetter till

Kanske finns det fler, men inom de här tre områdena tycker jag att de våtservetter jag fick med i väskan från BB ändå har gjort sig bäst:

  1. Tvätta bort omöjliga fläckar i bilen
  2. Städa ur skåpet efter sig på loppisen
  3. Torka av färgen från whiteboards och skrivtavlor som inga andra medel rår på

En sak man däremot inte ska använda de vanliga våtservetterna till är sitt barns hud. Speciellt som många av vårservetterna innehåller ämnen som benzylalkohol, bensoesyra, citronsyra (syntetisk) och natriumhydroxid, ämnen som är utpekade som hälsofarliga av kemikalieinspektionen.

Det finns dock undantag för den som ändå vill använda våtservetter till sin bebis och på nätet kan man hitta flera olika bra giftfria ekologiska alternativ. Typ de här. Eller de här.24036985-origpic-4998c5Ett lite bättre val för dina barns hud.

 

Här hemma gör vi som så att vi använder pappersservetter och vatten till blöjbyten där det finns vatten att tillgå. (Man kan ju även använda blötta tyglappar.) När det är rent stryker jag eventuellt på lite kokosolja. (Jag har en separat burk för badrumsbruk.) Om huden inte är röd eller irriterad behövs dock inte det heller. Då räcker det med lite luft.

Jag äger trots allt ett paket eko-wipes som jag har med mig om vi ska iväg och det inte finns rinnande vatten i närheten. Men det paketet är knappt påbörjat så här efter fyra månader. De vanliga våtservetterna vi fick med i babyväskan från BB är dock äntligen slut eftersom jag tvättade bilen invändigt i helgen.


2 comments on “Tre saker man kan använda våtservetter till

  1. Karin on

    Man kan använda dem till att torka ut skåpet i stallet också!! Jag kan inte förstå varför de måste ha i så mycket skit i våtservetterna när det uppenbarligen går att göra dem utan alla de där extra ingredienserna.. Vi använder också vatten och pappersservetter hemma och är vi iväg där det inte finns rinnande vatten har vi de där du la upp en bild på! Vilka inte är så lätta att handla, jag beställer dem från nätet då jag inte hittat servetterna i någon butik.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]