Mias Familjeblogg

Bebissälen och bananerna

Efter några dagars intensivt rensande med mängder av beslut har jag haft två befriande beslutsfria dagar. Tjatade bort förmiddagen igår hos en nyfunnen mammavän och blev bjuden på underbart god lunch och fika. Sov en sväng med Sander på eftermiddagen. Gjorde ett stort mellanmål till killarna och deras kompis. Gjorde en hel drös opretentiösa yogaövningar på mattan varvat med lite akroyoga/lek med kidsen. Åkte och tränade ett pass Body Balance med en annan vän.

Idag tog vi sovmorgon jag och Sander och nu är hela familjen redan hemma tidigt så vi varvar röj med matinköp med tennisträningar med adventsfixplanering. (Typ funkar uteljusen? Passar tomtekläderna? Och sånt. Tomtekläder kan man tycka är lite tidigt, men storkillen ska ha föreställning med teatergruppen snart. En julpjäs. Därför.)

Dagens roligaste konversation. Lillkillen hade haft yoga i skolan.

– Åh vad kul! Vilka positioner gjorde ni?

– Vi gjorde hunden, bebissälen (minikobra), mamma säl (kobra), pappa säl (kobra med fötterna mot huvudet) och bananerna.

– Bananerna?

– Jepp (Ligger på mage och gungar fram och tillbaka)

 

Gårdagens ärligaste konversation utspelade sig också mellan mig och lillkillen.

– Hej mamma. Finful du är.

– Finful? Vad är man då?

– Du är lite mer fin än ful. Förstår du?

– Ja.

Barn är brutala.imageVeckans frukost. Alla dagar. Någon saknade varm frukost förra veckan tror jag minsann. Recept nedan.imageMellanmål till tre hungriga killar. Smoothien är toppen för sötsugna barn eller för att smussla i dem lite extra grönt. Recept nedan.

Havre- och chiagröt

 • 1/2 dl fiberhavregryn (lite drygt)
 • 1-2 msk chiafrön
 • en nypa havssalt
 • 2 dl vatten
 • 1 granatäpple

Koka upp gröten eller värm i mikron 2 min full effekt. Dela granatäpplet och slå ut kärnorna över gröten med en stor sked. Hårt.

Hallonsmoothie

 • 1-2 bananer (beroende på hur mycket du behöver maskera spenaten)
 • 1 näve hallon
 • 1/2 avokado
 • 1 näve spenat
 • en skvätt linfröolja el. Udo’s choice
 • en knnivsudd vaniljpulver
 • 1 msk chiafrön
 • 2 delar mandelmjölk (eller vilken mjölk du vill)
 • 3 delar rismjölk

Kör allt utom chiafrön på full effekt i mixern. Blanda sedan i chiafröna och låt stå några minuter innan servering så blir smoothien tjock och god i konsistensen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]