Mias Familjeblogg

Bundis med bonden

Nu har vi landat i soffan hela familjen. Mannen och storkillen kom just hem från en sen tennisträning. Det var storkillens tredje(!) träningspass för dagen. Och innan ni tror att vi hetstränar våra barn så kan jag förklara att det första passet, morgonens vanliga tennisträning, var det enda planerade. Men när han kom hem från det ville han verkligen verkligen verkligen ut och springa. Han har tjatat om det hela veckan. Så mannen tog först med storkillen på en 3km-tur och sedan lillkillen på en 2km-tur.

Sedan fick vi gäster. En löparglad vän till oss var nämligen ute på en nätt fem-mila-tur här i Helsingborg idag. Eftersom vi tyckte det var skönare att hänga inne i värmen än att ge oss ut och heja på i spåret så passade vi istället på att bjuda hem hela hans supporterklubb (som idag bestod av föräldrar och barn) på fika. Så medan han var ute och jagade mil satt vi inomhus i värmen och drack kaffe.

Precis när fikagästerna stängde dörren om sig ringde en annan vän som hade bokat en tennistid till sig och dottern och frågade om mannen och storkillen ville hänga på och spela lite. Och det ville de ju såklart. Så hux flux blev det tre träningspass och lördagsmorgonen var kväll.imageEn riktig kvalitetsbild på mannen och storkillen som ger sig ut på en tur.

Annars jobbar vi lite på adventsstämningen denna helgen. Främst med hjälp av ved. Igår åkte jag nämligen och skulle köpa några säckar ved från en bonde i närheten. ‘Jag blir borta en halvtimme’ ropade jag till mannen som svarade ‘En Mia-halvtimme då eller?’. Och det blev det. För bonden var ju så himla trevlig. Och det visade sig att de hade hästar och ridskola på gården. Så vi tog en tur i stallet. Och jag lyckades få dem att ta in Zeb i en grupp till nästa termin fastän det typ var fullt. Men han vill ju så himla gärna testa ridning och det är fullt överallt. (Han var med sin kusin och red för någon månad sedan och tidigare har vi varit på fantastiska Kummingården utanför Malmö och gått på turridning i skogen några gånger. Alltid följt av samma diskussion.)

Tillbaka till bonden och veden. Det visade sig att han vanligtvis kör ut ved i lite större kvantiteter så det slutade med att han körde efter mig ända hem med en kubik ved lastad på flaket som han släppte av på vår garageuppfart under buller och bång. Både ungarna och mannen kom springande ut och undrade vad som hände. De trodde jag hade rammat garaget med bilen eller nåt.

Vi lyckades få in ungefär hälften av veden i vedlåren i garaget och lite ved i vedkorgen, resten ligger just nu kvar under en presenning på uppfarten. Så nu har vi börjat elda massor helt enkelt. Och när första brasan tändes igår kväll fick barnen julfeeling och drog på sig pepparkaksgubbedräkt och tomteoutfit och sprang ut barfota och studsade studsmatta ända tills fötterna var bortdomnade av kyla. Då sprang de in och la sig framför brasan och frågade om de fick sticka in fötterna i elden, vilket de inte fick.imageDen ved som blev kvar efter att vi fyllt vedlåren och vedkorgen…imageTvå varmstudsade julvarelser med isklumpar till fötter.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]