Mias Familjeblogg

Pseudoadvent

I närheten av vårt område hålls det varje år en välkänd julskyltning en vecka innan första advent. Det gör att hela området smäller upp adventsgrejorna en vecka för tidigt. Så även vi. För det är ju så mysigt. Så här hemma har det klättrats på stegar och satts upp ljus i träden, hängts upp julstjärnor i fönstren och flyttats runt på fönsterkarmarna idag. På något vis har jag dock svårt att få till myskänslan i år. Det blir liksom inget bra. Och jag är inte van vid det för jag brukar alltid veta precis hur jag vill ha det. Så för att råda bot på min plötsliga tafatthet kilade jag över en sväng till en vän som är expert på området (hon lyckas alltid få till det sådär superdupermysigt), drack årets första glögg och hämtade lite inspiration. Adventsmys – I’ll be back.

Imorse bakade jag lite goda bovetefrallor. Det var det första brödet jag ätit på flera veckor och det var riktigt jädra gott. Med en stor kopp te, en nybakad fralla med mosad avokado och örtsalt på, ljus i fönstren och eld i braskaminen gör det liksom inget att det duggar spik ute.

Annars idag har det varit Body Balance för mig, gympa för lillkillen, tennis för storkillen och tennis igen för båda killarna och mannen på sena kvällstiden. Lillkillen var så glad att han fick följa med att han satt och sjöng när han bytte om. Den tennistiden är ju för de stora vanligtvis. Egentligen för pappa. Någon gång storebror. Och nu han. Stort!imageDirekt från säng-läge till Body Balance-läge imorse.imageMer eld. Men när det är typ istid ute finns det inget bättre. Ibland tänker jag att man skulle bott i en grotta som på stenåldern och suttit där i mörkret på varma fällar med lägereldar runt omkring och berättat historier och sjungit sånger. Och så blir jag kissnödig och tänker att Gud vad skönt med en toalett i ett badrum med värmeslingor i golvet istället för en buske ute bland vargarna.imageGlutenfria bovetefrallor med chiafrön som är riktigt brödiga och jättegoda. Även om de blir lite bleka ibland.imageEn leverans med lite olja hämtades idag. Och schampo. Och tandkräm.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]