Mias Familjeblogg

Är det vår nu?

Den här dagen bjöd på ett sällsynt ljus och för en stund kunde man luras till att tro att våren hade kommit till stan. Jag frågade Sander på skötbordet imorse vad han ville göra med vår förmiddag och han tittade väldigt tydligt ut genom fönstret som svar på frågan. Det blev alltså en promenad i morgonsolen. En riktigt härlig sådan. Jag insåg att vi inte har varit ute och gått på flera dagar och hur jag har saknat det. Jag gillar att ha honom sovandes tungt på min mage medan jag strosar runt och tittar på träd och tänker.imageLjuset!

På vägen hem gick vi förbi skolan och det visade sig vara rast och storkillen var mitt i en brännbollsmatch med klasskompisarna. Så vi stannade och hejade på en stund, vilket gjorde storebrorsan stolt. Det värmer i hjärtat att han fortfarande blir glad av att se mig spontant på skolgården. Sånt där kan ju ändras över en natt har jag förstått och snart är väl inte mamma coolast i världen längre gissar jag. Men idag var det en höjdare med mig och lillebror på besök i alla fall.imageBrännboll på planen bakom skolan. Storkillens tur.

Annars idag har vi förstått att simskolan är slut för terminen. Det insåg vi när vi kom in i simhallen, jag och alla tre barnen. Killarna färdigduschade och klara. (Vi missade förra gången, som tydligen var sista, eftersom storkillen hade flöjtkonsert.) Eftersom vi ändå var där körde vi till killarnas stora förtjusning en timme bad i en väldigt tom simhall. Det döks och hoppades och simmades och jagades. Sedan mötte mannen upp oss och vi åkte hem och lagade lax i ugn.imageLyx är att få bada i den varma barnbassängen!

 

Tisdagar betyder även flöjtlektion på kulturhuset för storkillen. I två år har han spelat flöjt nu i hopp om att en dag få sin dröm uppfylld - att få spela trummor. Han började prata om det när han var tre år. Nu är han snart åtta. Antagningen på kulturskolan börjar från tio år. Och då kan man få börja med att stå i kö. Lång väntan alltså. Så lång att jag ska låta honom testa att gå några gånger för en privat lärare i vår. Även om han gillar sin flöjt. Det är förresten konsert imorgon och mormor kommer ner för att lyssna. Och jag ska lyssna med. Det var konsert förra veckan också men då fick pappa och lillkillen gå så nu är det min tur.imageEtt uppställt trumset i flöjtrummet kan göra en åttaåring helt uppslukad trots att alla barn har gått och flöjtfröken står och stampar i dörren.

Förresten, mitt hår! Vilken mirakelkur! Jag ska inte dra några förhastade slutsatser, men hör här. Varje kväll drar jag fingrarna genom håret för att dra loss de lösa hårstråna så att de slipper hamna i sängen. Min teori är att sitter de löst så lossnar de ändå liksom. Med min vanliga våldsamhet får jag loss mängder med hår. Jag har aldrig räknat, men säg femtio hårstrån om jag ändå är hyfsat nyduschad. Ikväll - fem hårstrån. Jag skojar inte. De satt som berget. Det måste vara gårdagens kur. Ni måste testa! Så om det är någon därute som tappar hår efter sin graviditet - i med olja! (Det slutade med att jag sov med oljan i. Jag tog av mössan och plastpåsen, la en handduk på kudden och duschade ur resterna imorse. Och det var inte mycket till rester kvar. Magiskt mycket hade sugits upp, för det var inte så att handduken var speciellt oljig.) Gör det och meddela gärna oss andra här på bloggen hur det går. Magic!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]