Mias Familjeblogg

Dyr fredag men billig lördag

Igår var mannen jättesugen på hummer så på vägen hem från jobbet åkte han om fiskaffären och köpte med sig inte helt billig snabbmat till middag. Storkillen blev överlycklig över middagsförslaget och valde räkor över telefon. Lillkillen valde havskräftor och var också överlycklig ända tills han satte sig vid matbordet och såg dem. Då ville han inte ha. Inte alls. Jag vet inte vad han hade haft i åtanke när han glatt beställde dem en stund tidigare, men det var inte havskräftor i alla fall. Vi andra tyckte hur som att det var bästa middagen ever. Skaldjur, majonäs och sallad. Mmmm.imageFärdigpillad hummer på sallad med majonäs.imageHavskräftor som var tänkta till barnen, men som blev över till mig och mannen. imageOch så lite räkor. I princip blev detta storkillens hela middag. Han älskar räkor.

Efter maten var jag jättesugen på något gott så jag tog ett gäng granatäpplekärnor jag hade sparat i kylen och gjorde en cashewgrädde till. Mannen tyckte det smakade jätteskumt, ‘typ mannagrynsgröt’. Jag tyckte det var supergott och planerar en liknande variant ikväll.

Cashewgrädde

 • 2 msk färdigt cashewsmör (Jag köper kung markattas färdiga, men egentligen är det bara mixade blötlagda cashewnötter)
 • en skvätt kokosmjölk (Typ 1 dl. Vilken mjölk som helst går dock bra.)
 • ev. lite vaniljpulver

 

Mixa väl så blir det en härligt fluffig gräddaktig sås. Gott till vilka frukter eller bär som helst.imageGranatäpplekärnor med cashewgrädde.

Idag har vi haft fullt upp. Killarna var på tennisträning imorse. Sedan åkte jag och storhandlade mat innan lillkillen skulle testa sin nya gympagrupp för första gången. Vilken hit det var.

Gymnastikfröken är en otroligt klok men sträng kvinna som vet precis hur barn (och föräldrar) ska tas. Jag anmälde Zeb som ny mitt i terminen och hon lät honom därför börja i en grupp för lite yngre killar först för att han skulle få komma in i övningarna och för att hon skulle se ungefär hur han låg till mognadsmässigt. Men framför allt för att han skulle få känna sig duktig och tycka att det var kul. Vilket han såklart gjorde. Efter bara några gånger fick han flytta upp till en grupp med jämnåriga killar som har hållit på ett tag och kommer nu få köra lite längre pass och svårare grejor.

Och oj, han var sjukt impad och lyckorusig efter träningen idag. Han kunde inte sluta prata om alla nya övningar de hade gjort och dessutom hade de fått prova på volter. Det var ju liksom därför han började. Sedan hade gymnastikfröken två hjälptränare, killar i 15-års-åldern, som själva var gymnaster, som visade och peppade (och busade och showade lite också), vilket gjorde det hela till bästa bästa bästa gympan. (Tyvärr får inte vi föräldrar vara med och titta. Det distraherar barnen för mycket tycker fröken.) Hoppas det nyfunna intresset håller i sig!    imageGammal hederlig gymnastik. Med ribbstolar och tjockmatta och allt.

Nu ikväll var storkillen iväg på ett badkalas. Det hölls i en rehabbassäng i närheten (en sån där som är typ 38 grader varm) som hyrs ut på kvällar och helger. För 500 kr får man ha hela stället för sig själva hela kvällen. Max 10 barn dock. Sjukt bra kalasidé! OM barnen kan simma vill säga. Vi hade kalas där en gång med en massa barn som inte kunde simma och alltså hade puffar på sig. Jag tror jag hade en puls på 200 i två timmar innan det kalaset äntligen var över.

Vi andra som var hemma ikväll körde ett säkert kort till middag. En av våra enkla favoriter som alla i familjen gillar – röd pastasås gjord på passerade tomater. Kan ätas till glutenfri pasta eller linser eller quinoa eller bara grönsaker. Idag körde vi både rispasta och bönpasta till. Snabbt, lätt, gott, nyttigt och billigt!

Röd pastasås

 • Passerade tomater (eko)
 • olivolja att steka i
 • 1 guk lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • timjan (mycket)
 • rosmarin (lite)
 • lite köttbuljong
 • ev. rökt skinka (eko)

 

Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna. Häll sedan över passerade tomater och lägg i timjan, rosmarin och buljong. Låt allting sjuda på låg värme länge, tills mycket av vätskan har försvunnit. Precis innan servering, skär några skivor skinka i små bitar och vänd ner i såsen. Servera! Såsen är lika god kall som varm dagen efter också.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]