Mias Familjeblogg

Bye bye gravidkläder

Igår fick jag ett ryck. Det var så skönt att känna energin igen efter förkylningen som drog förbi så jag tog igen det jag hade missat i söndags och måndags på en enda eftermiddag kändes det som. Först var det en massa rena komma-i-fas-igen-projekt som skulle göras. Typ duscha. Tvätta. Röja. Det var som att sysslorna aldrig tog slut. I varje rum jag skulle göra något så blev jag påmind om något mer som måste fixas. Vi hade hamnat back. Eller sådär i ofas. Som när man ska tvätta men tvättmaskinen redan är full så att man måste börja med att tömma den. Och för att tömma tvättmaskinen måste torktumlaren tömmas. Och torkskåpet. Och då måste helt plötsligt tvätt vikas. Och där man brukar vika tvätten står tre inköpta hyacinter och väntar på att placeras ut i krukor och få flytta ut i huset. Plus den nyinköpta förlängningssladden som ska kopplas in för att få igång utebelysningen. Och för att kunna lägga undan sladden i garaget så länge måste batteriet i zappern till garaget bytas eftersom den var stendöd på morgonen när cyklarna skulle fram. Och så vidare. Hela dagen.

Men så kommer man ikapp så småningom. Får lite kontroll. Mycket vill ha mer. Och sedan står man helt plötsligt där och har slängt upp två nya Blocket-annonser och har rensat ut garderoben på en hel hög träningskläder och en hel hög med gravidkläder. Saker som har varit på g men inte blivit gjorda på flera veckor. Allt handlar om prioritet.

Hur som helst så skulle de där gravidkläderna upp till skolan. Den enda gravida jag känner till är nämligen en av lillkillens supergulliga fröknar som glatt tackade ja till erbjudandet av några nya begagnade gravidplagg här om dagen. Så jag tog Sander på magen och knallade upp med 4 par byxor, 1 par tights och två tröjor – hela min resterande gravidarsenal från tre graviditeter. Det kändes grymt att bli av med plaggen och att de dessutom tacksamt togs emot av någon som får användning av dem.

På skolan blev vi kvar ett tag. Storkillen ville sitta kvar och måla en bild till en saga och lillkillen ville vika trehundra pappersflygplan. Jag gick runt och kikade lite. Och pratade såklart. Jag får bra vibbar av skolan. Jag förstår att det inte är alla förunnat att känna så tyvärr, antagligen baserat på vad man har haft för upplevelser själv, men jag gillar att vara där och jag tycker det är supermysigt med allt pyssel och alla projekt som sitter på väggar och överallt. Sander sov sig igenom hela besöker på min mage.imageMot skolan! Jag har förresten börjat notera att vissa hundar reagerar lite konstigt på mig i skymningsljus eller mörker. Jag tror inte att de fattar min silhuett när jag ser ut så här.  imageBye bye gravidkläder. Nu ses vi inte mer.imageVärsta konstväggen. imageKloka budskap. imageEn viker och en ritar. Båda jobbar hårt. imageSom ni ser var teckningen bara halvfärdig när bilden togs. Det fanns ju en massa vit yta kvar. Det tillkom regn och en massa rökmoln och en gubbe som sa ‘Det regnar lite’.imagePå efterkälken på väg hem. Trots att jag hade väntat på två individer i en dryg halvtimme på skolan, hur många tror ni väntade på mig på vägen hem? Nej, det skulle såklart springas. (Cyklarna var ju inlåsta i garaget eftersom det där batteriet hade dött.) 

På eftermiddagen fixade vi inbjudningar till storkillens kalas i helgen som vi åkte runt och delade ut. Vi gör alltid det på rätt kort varsel och det brukar komma alldeles lagom med kompisar ändå. Vi har lagt kalaset på söndag mitt på dagen, så det är en tid som många kan. Det är faktiskt rätt trevligt att åka runt och bjuda in folk vid dörren. Man snackar lite, barnen tycker det är kul att lämna över inbjudan direkt till kompisen, man vet att inbjudan kom fram och man får oftast ett svar direkt om folk kan eller ej. Ovärderligt för oss som kör spontant.

Idag har vi varit runt på ärenden jag och Sander. Han har äntligen insett att bilen är en trygg och skön plats där man gör bäst i att sova och han somnar numera innan jag är ute från uppfarten. Utan skrik. (Och utan napp. Den vägrar han helt nu.) Det är otroligt skönt för nu kan jag göra lite mer ärenden utan att det känns som att det blir en kompromiss för Sander. Så idag blev det tippen och storhandling på Maxi. Och så har jag lämnat in två filtar på lagning. Två söndertrasade, många år gamla snuttefiltar ska bli en hel, lappad som behålls i nostalgi ett tag till.

På eftermiddagen bar det av till Kostverkstaden i Lund igen. Nu är det äntligen lillkillens tur att få sin hårminerlanalys gjord. Men resultatet kommer inte förrän efter jul. Alltid lika spännande.imageJulfint i Lund. Just i den här korsningen betraktade vi en lång lång långtradare som framgångsrikt backade runt hörn. Skickligt. Och modigt.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]