Mias Familjeblogg

Ekologiska yogakläder i bomull

För några dagar sedan rensade jag ur hela min låda med träningskläder, något jag gjorde i huvudet för länge sedan. Jag har nämligen hittat en stor förbättringspotential. Jag har bestämt mig för att byta ut merparten av mina syntetkläder som jag använder på yoga, body balance och andra inomhuspass till några få riktigt bra plagg i ekologisk bomull. Det går i linje med min långsiktiga ekologisering. (Varsågoda! Ett nytt ord.) Några syntettights som jag använder till löpning fick vara kvar (2 par långa tunna, 1 par capri, 1 par fodrade) plus mina absoluta syntetfavoriter, men allt som jag inte använder och alla onödiga dubbletter (ur funktionellt perspektiv) åkte ut. Det blev en hög med plagg.

Vad gäller plaggen in har jag letat länge efter rätt köp och jag dog lite när jag efter intensivt sökande hittade precis det jag sökte hos Prancing Leopard. Det blev två par capri-byxor (det jag använder mest) och en långärmad än så länge. Linne får jag leta vidare efter. Jag tror att jag kommer kunna ha dem länge (tills de slits sönder är planen) och de ligger inom det område jag fortfarande tillåter mig att rusta upp lite (träning/hälsa). Så köpen är väldigt efterlängtade och väl genomtänkta. Men fortfarande gäller såklart att jag ska hamna på minus i slutändan. Så på konsumtionslistans balansräkning för träningslådan har switchen resulterat i:

 • 5 syntettights (-)
 • 3 syntetlinnen (-)
 • 1 långärmad (-)
 • 2 eko bomullstights (+)
 • 1 eko långärmad (+)

 

 

Tre av plaggen som åker ut ger jag bort till en vän. Resten får en chans på loppis innan jag lämnar det som blir kvar till återvinning.imageimageMina übersnygga yoga-/body balance-/inneträningskläder i ekologisk bomull.imageFrån Prancing Leopard.

Samtidigt som träningslådan gicks igenom rök även några gravidplagg. Eftersom humöret var väldigt utrensningsorienterat tog jag en snabb ostrukturerad runda i garderoben också och lyckades på tio minuter rensa ur säkert 20 plagg. Några av plaggen var sådana som jag har dragit mig för att rensa ur tidigare eftersom det är plagg jag har använt mycket och älskat för länge sedan, men som jag nu inte använder längre. Nu kändes det helt plötsligt helt rätt att sortera ut dem. Och det roliga är att så fort beslutet var taget och plaggen låg i en hög på golvet i ett annat rum, långt ifrån garderobens sammanhållningskonster i form av stil- och färg-kombo-känsla, så känns det som plagg jag aldrig skulle välja framför andra plagg jag redan har och använder. När man ser det enskilda plagget för vad det är så är det inte så intressant längre, även om det en gång fanns på favoritlistan. Och det är såklart anledningen till varför de inte kommer till användning längre. Det finns numera andra favoriter som alltid går före.

Förresten så såg jag en dokumentär på temat utrensning igår. Det var en finsk kille som skickade in hela sin lägenhet i ett förråd och bestämde sig för att bara hämta ut en pryl om dagen i ett helt år. Han började om från noll helt enkelt, naken i en tom lägenhet. Dag ett och två valde han en kappa och ett par skor. Dag tre ett par byxor. Jag tror att de första kalsongerna kom in efter någon vecka eller mer. Han sov på golvet. Åt och borstade tänderna med fingrarna. Ganska extremt, men rätt kul. Och han kom verkligen ur hela projektet med en annan syn på både sitt liv och sina prylar. Prylar ut, kärlek in hette den.


One comment on “Ekologiska yogakläder i bomull

 1. Johan on

  Hej.
  Kan tipsa om b-light.se om du gillar ekologiska sportkläder i bomull. Svenskt märke och certifierade. Länk här: https://b-light.se

  Jag använder dessa då jag gjorde min ekologisering, funkar jättebra.
  Lycka till med träningen. 🙂

  Mvh
  Johan

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]