Mias Familjeblogg

Bowling-kalas med barnvakt

Den här helgen innehöll lite av varje. Först en massa träning på lördagsförmiddagen, i princip för alla utom mig. Tennisträning för båda killarna, sedan gymnastik för lillkillen och en löprunda för mannen och storkillen. Jag och Sander tog oss en promenad.

Sedan kom en bekant över och hämtade två kassar med mina utsorterade kläder. Kläder var det jag upplevde svårast att få sålt på loppisen och jag vet att hon gärna tar emot, så det var ett lätt val att ge bort det jag hade. Både hon och hennes dotter har samma storlek som jag och det som de inte väljer att behålla skickar hon hem till sin stora familj långtbortistan. Hon och dottern blev så himla glada för kläderna och idag fick jag outfit-bilder på dottern som var supersnygg i en av mina klänningar som hon hade stylat helt annorlunda än vad jag har gjort när jag använt den. Jag fick liksom kolla två gånger innan jag kunde se vilken klänning det var. Coolt!  image

Tidigt på lördag eftermiddag sprang jag sedan på några av våra bästa vänner här i kvarteret. Deras gäster hade gått och blivit sjuka så vi bestämde oss för att ta tillfället i akt och bokade in en spontan middag med två timmars varsel. Mannen hade som tur var planerat en middag som räckte till många – porterstek och hasselbackspotatis. Det blev en supertrevlig kväll med barn som somnade lite för sent lite överallt i huset – i soffor, på madrasser framför tv:n och i famnen.image

Imorse blev det långpromenad i det ruggiga vintervädret med en vän och vi pratade en massa viktigt. Om vad det är som spelar roll här i livet. Om kost. Om relationer. Om glädje och sorg. Jag kände mig både boostad och lite vemodig när jag kom hem. En märklig blandning.

Sedan var det dags för storkillens födelsedagskalas med kompisarna (och lillebror såklart). Han hade valt att ha kalaset på bowlinghallen. Sander slapp discobowlingen utan fick istället hänga hos våra vänner (gårdagens middagsgäster) i några timmar. Det var otroligt skönt att kunna ha full fokus på kalaset och det slog oss under kalaset (mig och mannen) hur stora barnen har blivit med tanke på hur mycket mindre kaotiskt kalaset var idag jämfört när de var mindre. Kompisarna liksom bara pratade och bowlade och hejade på varandra och lekte. Ingen blev arg, ingen brottades på golvet, ingen spillde ut all dricka över sig och ingen grät ens. Det var liksom lugnt. Så vi åkte hem från kalaset med världens skönaste känsla och jag kan konstatera att en av de helger om året som brukar kännas som mest hektisk istället har varit alldeles lugn och skön och kul!imageimageimage

Det fanns förresten ett grymt spel som man kunde välja istället för vanliga serier. Bygg ett monster hette det. Man slog ett slag och utifrån hur många käglor som föll så valdes en kroppsdel till ett monster ut på skärmen. Alla skapade alltså sina egna unika monster och på fem slag hade man byggt ett helt monster. De blev jätteroliga eller jättelöjliga eller jättecoola helt oberoende av hur bra man var på att bowla. Spelet tog bort prestigen omedelbums och kompisarna hade jätteroligt åt monstrerna de skapade. Sånt gillar jag!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]