Mias Familjeblogg

Ko-lunga och starkvinsglögg

Som jag har hållit på idag. Flängt liksom. På ett inte så avslappnat sätt. Tack och lov för att morgondagen är helt oplanerad. Det ska bli skönt att göra ingenting.

Dagen idag började med ett besök på BVC. Jag visste att Sander hade gått upp i vikt eftersom jag både ser och känner det på honom, men 500g på två veckor var ju en positiv överraskning. Kurvan har tagit en skarp vändning tillbaka mot mittenkurvan och vi är på rätt väg. Jag märker hur han signalerar lite annorlunda efter mat nu. Han vet att det finns mer att få vilket gör honom både otålig och tydlig när han väl är hungrig. Idag åt han flera matskedar mosad avokado med kokosolja till lunch och nu är det dags att byta rätt tror jag minsann. Imorgon blir det zucchini.

Resten av dagen har jag flängt mellan Ica Maxi, systemet, hemmet och skolan. Jag lyckades hamna i den grupp med föräldrar som fick ansvar för att fixa en liten julsammankomst för barn, föräldrar och fröknar i storkillens klass. (Eftersom vi inte har något annat för oss i december liksom.) Men det blev jättetrevligt. Barnen sjöng några sånger, vi fikade och hade några enkla bordslekar, barnen sprang rundor och fröknarna blev avtackade. Jag tyckte att varsin flaska Blossa starkvinsglögg med rom passade bra till fröknarna. Och lite glutenfri lakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa. Glögg och lakrits - vem vill inte ha det i mörkret?

 

På fikafronten failade jag dock. Igår på teaterfikat körde vi bara på mörk choklad. Enkelt och snabbt. Idag var jag dock sugen på att kunna fika med något bulligare, så jag slängde ihop några chokladmuffins. Men jag måste ha glömt något viktigt eller blandat fel, för de blev faktiskt inte goda. Inte alls. (Nu när jag läser receptet i efterhand ser jag att jag missade fiberhusk. Och kokosolja. Så kan det gå när man försöker vara snabb. Fail.)imageRiktigt god glögg till fröknarna.imageSkojar du? Ska vi ut igen? Tur för dig att jag gillar att hänga i selen.IMG_0794Hej skolan. So we meet again.imageStorkillen har lektion.

I storkillens klass igår hade eleverna fått undersöka riktiga organ på lektionen. Lungor. Lever. Hjärta. Tunga. Från ko. De hade fått klämma och känna och till och med blåsa luft i lungorna. Fröken hade varit på en eko-gård i Blekinge där de slaktar på gården och köpt med sig delarna därifrån. Hon ville låta barnen förstå varifrån köttet på tallriken kommer och hur det går till när det hamnar där. Plus att de har tema kroppen i biologin. Det tycker jag är helt fantastiskt att engagera sig så. Och jag gillar att barnen får en egen reality check. Så att de själva bättre kan ta ställning till hela det här köttdilemmat. Storkillen var i alla fall helt fascinerad. Och eventuellt lite lätt äcklad.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]