Mias Familjeblogg

Stjärngossen som inte ville vara stjärngosse

Idag fyllde storkillen åtta år och vi har firat med årets två första vab-dagar. En förkylning lyckades ta sig förbi även killarnas immunförsvar och Jack fick feber häromkvällen. Lillkillen är också hemma. Jag vet inte egentligen om han behöver, men han är också lite förkyld (fast utan feber) och eftersom han har en kille i klassen som har en rätt allvarlig immunbristsjukdom så kan han lika gärna vara hemma med oss andra.

Dock är  det en rätt trevlig vab med två halvfriska killar här hemma. Jack fick sin drömpresent i födelsedagspresent, Skylander Trap Team (ett spelkonsollspel), så de har fått spela typ hela dagen. Bästa födelsedagen ever alltså, trots allt. Eftersom en av gubbarna var en dubblett gjorde vi en utflykt i förmiddags till ett stort köpcentra här i Helsingborg för att byta till rätt gubbe. Mannen jobbar i närheten och var där för att käka lunch, så det slutade med att vi satt alla fem på ett fik på det där köpcentrat. Det har aldrig hänt förut. Alla fem på ett köpcentra alltså. Jag är inte ens säker på att vi andra fyra (innan Sander) någonsin har varit tillsammans på ett köpcentra.

 

Jag har alltid varit fascinerad av det där med hela familjer som går på köpcentra ihop en lördag. Jag förstår inte hur det går till liksom. Killarna är inte intresserade av affärer alls och jag och mannen ser det inte som en aktivitet. Det känns mest vråljobbigt i mitt huvud. Nej, om jag ska handla något så sticker jag iväg själv. Jag ser det som att jag skonar killarna och oss från en hemsk upplevelse. (Jag och killarna är dock där ibland hos frisören, men då är det in och ut - snabba puckar som gäller.)imageKolla - ett träd inomhus. Och två killar som är mutade med varsin bärsmoothie från Naked Juice Bar. Annars finns det rätt mycket kul man kan göra på ett köpcentra. Typ smyga på folk. Eller följa röda linjer i golvet - vart de än leder. Eller klättra på möbler.imageSå här roligt tycker mina killar det är att hänga på köpcentra. Och nej, vi har uppenbarligen inte varit hos frisören. Jack sparar till långt hår och man får inte röra det, inte klippa det ens en endaste millimeter.  imageKolla, fyra i familjen i en och samma lampa. imageJa, jag har mössa inomhus. Fastän jag är 36 år. Jag tror nämligen att jag är typ 14. Eller så åker jag iväg hemifrån helt ofixad nuförtiden. Typiskt trebarnsmammadilemma.

Ikväll var det sedan luciafirande på skolan med lillkillens klass. Han har pratat om detta i flera veckor, vi har strukit stjärngossedräkten, han har sjungit alla sånger och förklarat hur de ska gå. Sett fram emot det jättemycket. Så plötsligt igår ville han inte längre. Tänkte inte vara med. Jag trodde han hade fått feber, men nej, han ville bara inte. Jag vet inte om han kanske kände sig nervös, om han bara tröttnade eller om det var förkylningen som talade, men han var i alla fall vrålnöjd med att sitta i vanliga kläder på första raden i publiken och sjunga med för fullt därifrån istället.imageNere till höger min nöjde icke-stjärngosse på first row.imageMörkt. Ja herregud vad det är mörkt.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]